PUTOVANJA

Oprtalj: živopisno istarsko mjesto kao stvoreno za vikend izlet

Unutrašnjosti Istre koju morate doživjeti!

Iako ljeto sve brže izmiče kraju, to ne znači da ne možete iskoristi pokoji vikend i uputiti se na neku od atraktivnih domaćih lokacija. Iako su nam plaže i kupanje vrlo važni, ponekad nije naodmet odlučiti se za lokaciju u unutrašnjosti koja ima mnogo toga za ponuditi. U tom slučaju Istra se nameće kao nepogrješiv odabir za koji garantiramo da će vas osvojiti na prvu!

Uz Motovun, Grožnjan i Hum, Oprtalj je jedan od najživopisnijih istarskih gradića koji se nalazi u unutrašnjosti. Naime, smješten na sjeverozapadu Istre, ovaj brežuljkasti grad krije bogatu i veliku poviijest te datira još iz 1115. godine, a nevjerojatan krajolik, pitoreskne kućice i atmosfera samo su neki od razloga zbog kojih Oprtalj želimo posjetiti što prije i izgubiti se u prekrasnoj scenografiji koja oduzima dah.

Ovo mjesto je savršena opcija za vikend izlet u kojem želite odmoriti u miru, relaksirati um i tijelo te napuniti baterije za nove poslovne obaveze. Naravno, uz odmor moguće je uživati i u aktivnom vikendu jer se u neposrednoj blizini nalaze brojne pješačke staze koje pokazuju sve ljepote netaknute prirode. Upravo zato jedino što možemo zaključiti jest da grad Oprtalj definitno zaslužuje biti na svačijoj 'to go' listi i to možda već ovog vikenda!

Foto: Instagram
Objavljeno: 26.08.2020. u 12:21

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p