PUTOVANJA

Otkrijte čarobno imanje u srcu Istre koje je savršeno mjesto za jesenski izlet

Službeno je otvorena nova Meneghetti vinarija
Iako danas većina ljudi na spomen imena Meneghetti s pravom zamišlja pitoreskno imanje u srcu Istre, vinoljupcima ipak prvo na pamet padnu renomirana vina istoimene vinarije koja već dvadesetak godina ponosno stoji u vrhu hrvatskog vinarstva. 

U proljeće 2022. Meneghetti Wine Hotel & Winery službeno je otvorio novu vinariju, u sklopu koje se nalazi vinski podrum te nekoliko različitih soba za degustaciju uključujući i VIP tasting room. Prošli je tjedan za prijatelje i partnere organizirano druženje u vinogradu kako bi se obilježila berba 2023. za koju se vjeruje da će dati vina iznimne kvalitete. Grožđe za pjenušce i bijela vina već je u procesu prerade, dok crveno grožđe još uvijek krasi vinograde nadomak Meneghetti imanja koje je ponosni član hotelske udruge Relais & Chateaux. 

Nakon obilaska najboljih pozicija vinograda iz kojih dolaze kultna vina Meneghetti White i Red, gosti su imali priliku uživati u brunchu usred vinograda uz Meneghetti pjenušce. Druženje se nastavilo u tasting roomu uz kušanje Meneghetti vina i destialata praćenih istarskim zalogajima, a završilo vođenim obilaskom vinarije uz objašnjenja pojedinih faza vinifikacije. 

 


 
Vinarija Meneghetti i njihov tasting room odvojene s od samog resorta te su otvorene za posjete gostiju svaki dan. Ljubitelji vina ovdje mogu doći uživati u čaši vina i kreativnim zalogajima, a za one koji žele znati više nude se i razni vođeni programi kušanja vina. 

Meneghetti Wine Hotel & Winery luksuzni je resort u Istri i savršeno mjesto za vaš jesenski izlet. Potpuna posvećenost gostu usred netaknute prirode ono je što Meneghetti Wine Hotel & Winery čini zaista jedinstvenom oazom za odmor, stoga ne čudi da je proglašen jednim od najboljih svjetskih hotela prema Fodor’s Finest Hotel Award.

Foto: PR
Objavljeno: 27.09.2023. u 14:43

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p