PUTOVANJA

Otkrijte zašto ove sezone svi idu na Jahorinu, omiljeno skijalište za vikend izlet!

Sezona skijanja može početi!
Iako skijaška sezona još uvijek službeno nije započela, po svemu sudeći, mogla bi biti jedna od najuspješnijih, a posebice kada uzmemo u obzir činjenicu da su protekle sezone prošle u znaku epidemije koja je mnogima pomrsila planove i spriječila odlazak na neke od omiljenih skijališta u regiji. Jedno od njih je svakako i susjedno skijalište Jahorina, koje je ove sezone pripremilo mnoštvo noviteta zbog kojih ponosno nosi titulu modernog europskoj skijališta, a koje jedva čekamo posjetiti!

Naime, prema najavama Olimpijskog centra Jahorina, skijaši će ove sezone na raspolaganju imati čak dva nova ski lifta, a ukupna dužina skijaških staza sada je punih 49 kilometara. Centar je mnogo uložio i u rasvjetu stoga će svi posjetitelji od ove sezone uživati na više staza koje će biti raspoložive za omiljeno noćno skijanje. Tu je i novi sustav zasnježenja koji omogućuje skijanje i na 15 stupnjeva, a najavljeno je i povećanje površine zasniježenih staza za dodatnih 15 kilometara! Novo zasnježenje podrazumijeva i novo akumulacijsko jezero zbog kojeg ćete zaista imati dojam kao da se nalazite na nekom svjetski popularnom skijalištu! Savršeno uređene staze nadopunjuju i nove, moderne žičare, a najveća atrakcija definitivno je velika nova gondola u Poljicama koja će skijaše voziti na sav vrh skijalište, a gdje će sve avanturiste dočekati još jedan novitet: prekrasni panoramski bar koji je kao stvoren za uživanje nakon cjelodnevnog dana provedenog na skijaškim stazama! 
 
Ne smijemo zaboraviti spomenuti i sjajnu ugostiteljsku ponudu koja je na Jahorini zaista na visokoj razini. Na svakom kutku skijališta pronaći ćete mnoštvo kafića i restorana koji nude najukusnije tradicionalne bosanske specijalitete, a s obzirom na to da se bajkovito Sarajevo nalazi na samo 30 kilometara udaljenosti, svakako savjetujemo da ove zime i prošećete sarajevskim, snježnim ulicama i uživate u blagodatima koje ova cijela regija nudi u zimskom razdoblju! Više informacija o samom skijalištu, kao i informacije o službenom početku rada, potražite ovdje!
Foto: Instagram
Objavljeno: 22.11.2022. u 12:45

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p