PUTOVANJA

Otočić Ischia: Skriveni biser talijanske obale koji će vas očarati svojom ljepotom!

Bogata kultura, povijest i divlja priroda na jednom mjestu

Kad govorimo o Italiji kao turističkom odredištu, većina ljudi odmah pomisli na najpopularnija odredišta kao što su Rim, Milano i ostali milijunski gradovi, no činjenica je da je lijepa Italija dom više od 80 bajkovitih otočića o kojima se ne zna mnogo, a koji su idealne destinacije za savršen ljetni odmor o kakvom svi maštamo.

Jedan od takvih otočića svakako je Ischia; napuljski otok vulkanskog podrijetla, malenih pitoresknih sela, skrivenih uvala i termalnih izvora koji na jednom mjestu okuplja bogatu kulturu, povijest i netaknutu prirodu koja čini ovo mjesto savršenim za miran, ali i dalje aktivan godišnji odmor prepun avanture, razgledavanja i zabave. Ovaj neodoljivi talijanski otok svoje mjesto je pronašao u Tirenskom moru, a udaljen je samo 30ak kilometara od Napulja od kojega ćete lako doći do ovog divnog mjesta. Ono što privlači najveći broj posjetitelja svakako su brojne skrivene plaže, atraktivni vrtovi i vinogradi te sjajne ponude koje nude brojne toplice i šarmantna mala sela smještena upravo na ovom otoku.

Ischia zbog vulkanskog nastanka slovi kao jedan od najljepših talijanskih otoka, a na samom otoku pronaći ćete i brojne spomenike bogate povijesne i arhitektonske vrijednosti stoga je ovo mjesto jedno od onih lokacija na kojima će baš svatko pronaći nešto po svom ukusu. Posjetite fascinatni Aragonski dvorac, planinarite do najvišeg vrha ovog divnog otoka, kušajte neke od najukusnijih tradicionalnih specijaliteta ove regije te provedite dan odmarajući na jednoj od brojnih skrivenih uvala, daleko od očiju javnosti te odmorite dušu na ovom šarmantnom otoku koji se barem jednom mora pronaći na vašoj bucket listi!

Objavljeno: 15.06.2020. u 12:17
Tagovi: putovanja, Italija

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p