PUTOVANJA

Otočka razglednica: U kultnoj Bubi možete istražiti neke od najljepših dalmatinskih destinacija

Vintage ljetna avantura

Malo koji automobil je toliko prepoznatljiv da odmah izmamljuje osmjehe i na lica onih kojima automobili nisu ništa drugo nego prijevozno sredstvo, kao što je Volkswagen Käfer. Možda vam ovo ime ništa ne znači, ali kad kažemo Buba, sve je jasno. Ovaj automobil jedan je od najprodavanijih na svijetu, a okušao se čak i u glumi kao Herbie. A u Herbieju možete i otkriti sve čari Dalmacije.

Možda nismo objektivni, ali ljeto na dalmatinskim otocima zaista je nešto posebno. Osim kupanja, sunčanja i standardnih ljetnih aktivnosti, najbolji osjećaj bezbrižnosti dobit ćete điranjem po otoku. Tu u priču dolazi Buba u kojoj ovo iskustvo postaje razglednica s ljetovanja koju ćete htjeti svima poslati. Možete se ne slagati s nama, ali nema boljeg osjećaja nego kad vam vjetar zamrsi kosu punu soli dok se vozite prema otočkim zalascima sunca.

Već 20-tak godina Bube krstare cestama našeg najsunčanijeg otoka, ostavljajući neizbrisiv trag u srcima posjetitelja. Bube su se nenametljivo i bez napora uklopile u živopisnu atmosferu otoka Hvara. Pružaju dašak otkačenosti istraživanju zadivljujućeg hvarskog krajolika. Jureći krivudavim hvarskim cestama sa spektakularnim panoramama pozivaju nas da se okupani suncem prepuste prirodnim ljepotama. Bube su na Hvaru postale simbol istraživanja i slobode, nudeći osjećaj avanture onima koji sjednu za volan.

Tvrtka Rapidus  u svojoj Rapidus Classic Cars kolekciji broji preko 40 VW Buba, 3 VW Buggya i 1 VW Pop Up Kombi Bar. No, možda niste znali da će vas Herbie, inače najpopularnija filmska zvijezda u kolekciji, i njegovi pastelni prijatelji provozati i Dubrovnikom te Splitom, a u srcu sezone i otokom Visom. Cijela priča je započela s 2-3 automobila, a sve Bube koje su danas na raspolaganju u Rapidusu sami su restaurirali, vješto i s puno znanja o ovim legendarnim automobilima.

Svoju avanturu u Bubi možete doživjeti vozeći se od grada Hvara starom cestom do Starog Grada pa natrag uz pogled koji puca na Brač, Šoltu i Split ili pak cestama jednog od najatraktivnijih otoka u posljednje vrijeme-Visa. Također, s Bubom možete na malo drugačiji način istražiti kako izgleda ljeto u Splitu. Osim individualnog najma, možete okupiti i cijelu ekipu, jedino što ne smijete zaboraviti su fotke.

Foto: Instagram, Marko Junior Paradžik, Rapidus Classic Cars
Objavljeno: 27.05.2023. u 09:26
Tagovi: ljeto

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p