PUTOVANJA

Otok Iž: Idealno mjesto za miran godišnji odmor na Jadranskoj obali

Kraljevski otočić zadarskog arhipelaga koji vrijedi posjetiti

Ako ste u potrazi za bajkovitom ljetnom destinacijom udaljenom od masovnog turizma, ne morate tražiti dalje od otočića koji su svoje mjesto pronašli na prekrasnoj Jadranskoj obali; osim najpopularnijih hrvatskih ljetnih destinacija kao što su otoci Pag, Brač i Hvar, Lijepa naša krije brojne male otočiće koje turisti još nisu otkrili, a u kojima će godišnji odmor biti nezaboravno iskustvo koje ćete bez sumnje htjeti ponoviti!

Jedan takav otočić smjestio se u čarobnom zadarskom arhipelagu; između otoka Ugljana i Dugog otoka, u Srednjem kanalu leži bajkoviti otočić Iž. Ljepota ovog prilično nepoznatog otoka otkrivena je od strane malobrojnih pustolova, nautičara i zaljubljenika u skrivene, netaknute lokacije koji preferiraju ona mjesta na kojima se osjećaju kao da su otputovali na sam kraj svijeta. Otočić Iž velik je samo 12 km te je u potpunosti pošteđen od masovnog turizma; na ovome malom mjestu koje ćete obići u samo dva dana, najvrjednije što ćete, osim rajskih plaža i obalnih mjesta, iskusiti svakako jest gostoprimstvo i ljubaznost mještana koji malobrojne turiste s veseljem dočekuju i upoznavaju o ljepotama njihovog mjesta.

Tradicionalno zanimanje stanovništa uglavnom je vezano uz maslinarstvo, ribarstvo i poljoprivredu što ujedno jamči vrhunsku kuhinju i sjajne gastronomske slastice koje možete kušati u otočnim restoranima koji se posebno ponose svojim prirodnim sastojcima i proizvodnjom. Posjetite obnovljenu crkvu Sv. Petra u samom centru otočića, obiđite etnografski muzej i upoznajte se s životom vrijednih Ižana te uživajte u jednom od nekoliko autohtonih konoba koje će vas oduševiti svojom ponudom.

Objavljeno: 25.06.2020. u 12:13
Tagovi: Hrvatska, ljeto

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p