PUTOVANJA

Otok Kaprije: Skrivena oaza Jadranskog mora koja će vas očarati svojom ljepotom

Neistraženi biser Jadrana koji vrijedi posjetiti

Osim dobro znanih bajkovitih destinacija za godišnji odmor kao što su otoci Hvar, Brač , Pag i drugi, Lijepa naša krije brojne netaknute prirodne ljepote za koje rijetki znaju,a za kakvima često tragamo na drugom kraju planete. No, s obzirom kako će mnogobrojni ovo ljeto provesti upravo na Jadranskoj obali, pravo je vrijeme da otkrijete prekrasne lokacije te isplanirate svoj godišnji odmor iz snova.

Tako nam je ovoga puta za oko zapeo skriveni otočić imena Kaprije; udaljen 15ak kilometara od Šibenika, površine od samo 7 km2, Kaprije je prava prirodna oaza idealna za miran i opuštajući odmor u netaknutoj prirodi, daleko od svakodnevnice. Kaprije je dobio ime po mediteranskoj biljci kapara, čiji pupoljci služe kao začin koji se redovito koristi u mediteranskoj kuhinji. Jedino naselje na otoku također se naziva Kaprije i smješteno je u uvali Luka sv. Petra, koja je glavna i najveća od čak dvadesetak uvala koje će vas potpuno oduševiti svojim kristalno čistim morem, netaknutom prirodom i rajskim okruženjem koje je još uvijek pošteđeno od velikih grupa posjetitelja, a što ga ujedno čini savršenom lokacijom za miran godišnji odmor.

Naselje na Kapriju je izgrađeno u tradicionalnom dalmatinskom stilu i okruženo brežuljcima, od kojih je najviši Velika glavica (129 m), sa kojih se pruža prekrasan pogled na arhipelag koji ne smijete propustiti. Isto tako, ne propustite šetnju otočkom lukom, koja je smještena na jugozapadnom dijelu otoka i koje je s vremenom postala tradicionalno okupljalište lokalaca koji je koriste druženje, večernju zabavu uz nezaobilaznu dalmatinsku gastronomsku ponudu.

Stoga, ukoliko ste i vi jedni od onih koji su ove sezone godišnji odmor odlučili provesti u granicama Lijepe naše, svakako se bacite u potragu za neistraženim malenim lokacijama, jer nasreću, na našoj lijepoj Jadranskoj obali ćete ih pronaći napretek!

Objavljeno: 19.05.2020. u 10:34
Tagovi: Hrvatska, ljeto

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p