PUTOVANJA

Otok Mana: Skriveni biser Jadranske obale s impresivnom pričom koju morate doživjeti!

Otok s ostacima filmskog seta iz 50-ih!
Ako ste ikada istraživali čarobno kornatsko otočje, zasigurno ste posebno zapamtili otok Manu; Ovaj nenaseljeni otočić dugačak je tek nešto više od 4 kilometra, a najpoznatiji je po svojoj impresivnoj filmskoj lokaciji na kojoj sniman njemački blockbuster ‘As the Sea Rages’ iz 1959. godine, s genijalnom Mariom Schell u glavnoj ulozi!

Oni koji ne znaju priču o Mani već na prvi pogled će se začuditi neobičnim građevinama na vrhu nenaseljenog brda. Iako izgledaju kao ostaci napuštenog sela, ove ruševine zaista su dio filmskog seta. Izgrađeni su 50-ih godina prošlog stoljeća kako bi simulirali scenografiju nekog ribarskog sela negdje u Grčkoj, a iako su tadašnji stanovnici Kornata bili prilično nezadovoljni filmskom ekipom koja je ostavila traga na ovom otočiću, ove ruševine zajedno s impresivnim liticama i nevjerojatnim vidicima danas čine Manu jednom od najposebnijih hrvatskih otočića. I ne samo to, šetajući među ovim ruševinama na kamenoj hridi osjećat ćete se kao da ste dio filma, a uz jedinstveni krajolik kornatskog područja koje ne možete ne doživjeti, Mana je postala nezaobilazno mjesto koje se upravo svojim ruševinama savršeno uklopilo u divlju, netaknutu prirodu kakvu nećete pronaći nigdje drugdje u svijetu.
 
‘As the Sea Rages’ - ‘Dok bjesni more’

Film ‘As the Sea Rages se pojavio u kinima 1959. godine, a originalni naziv mu je bio na njemačkom – “Raubfischer in Hellas“. ‘As the Sea Rages’ je naziv američke verzije, a u to je vrijeme bio pravi blockbuster kojeg će se istinski filmofili odmah prisjetiti. U njemu je zajedno s Cliffom Robertsonom i Cameronom Mitchellom glumila poznata glumica Maria Schell, jedan od prvih filmskih idola poslijeratne generacije. Svakako savjetujemo da, ako već niste posjetili otok Manu, prije odlaska pogledate film, a nakon kojeg će istraživanje prelijepe Mane biti još uzbudljivije iskustvo! Više o otočiću otkrijte ovdje!
Foto: Instagram
Objavljeno: 03.03.2023. u 13:39

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p