PUTOVANJA

Otok Silba: jadranski biser čija ljepota konkurira svjetskim destinacijama

Jeste li već posjetili ovo čarobno mjesto?

Možemo se složiti da je domaća obala i više nego odlična za neprestano istraživanje i otkrivanje novih prekrasnih lokacija koje oduzimaju dah. Iako smo sigurni da ste već čuli za otok Silbu, moramo priznati da nas uvijek iznova oduševi  divnom netaknutom prirodom i kristalno čistim more u kojem je plivanje poseban doživljaj koji ćete sigurno pamtiti. Budući da je ova sezona poprilično nezgodna što se tiče inozemnih putovanja, pravi je trenutak da posjetite sva mjesta jadranske obale koja dosad niste imali prilike.

Odmor na otoku pruža jednu posebnu vrstu opuštanja, smirenosti i regeneracije. Najljepši mirisi, priroda i pitoreskno okruženje napunit će baterije te garantiramo da ćete se s odmora vratiti puni energije, ali i pozitivnih misli. Kao što smo spomenuli, ovog puta fokusirali smo Silbu, dalmatinski otok na kojem nema niti jednog automobila. Činjenica kako ovdje jedino možete koristiti vlastite noge, ovaj otok čini destinacijom kao stvorenom za sve one koji žele pobjeći od užurbane vibre grada ili manjih, no svejedno napučenih turističkih destinacija.

Kao što i sam naziv otoka kaže, na Silbi ćete naići i na mnogobrojne šumske dijelove, stoga će baš svatko pronaći djelić raja za sebe koji najbolje odgovara afinitetima i preferencijama. Govorimo li o plažama koje su zasigurno jedna od glavnih ljetnih prioriteta, Silba ima za ponuditi bajkovita mjesta od kojih je najozantija plaža Sotorišće, ali nemojte zaobići niti male skrivene uvale koje su kao stvorene za potpunu privatnost i distancu. Za koju god se odlučite, jedno je sigurno, a to je činjenica da će vas ovaj otok natjerati da se u njega nepovratno zaljubite, pa ako još uvijek ne znate gdje biste, Silba se nameće kao savršen izbor!

Objavljeno: 20.07.2020. u 14:15

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p