PUTOVANJA

Ova nestvarna plaža i službeno je proglašena najljepšom europskom plažom u 2023. godini!

Mjesto koje će vas očarati svojom ljepotom!
Ako je suditi prema dobro poznatoj ‘travel’ stranici Europe Best Destinations koja je postala svojevrsni online vodič za putnike diljem svijeta, španjolska plaža Torrent de Pareis službeno je postala najatraktivnija plaža Europe u 2023. godini. Ušuškana među bajkovitim Balearskim otocima, ovaj skriveni dragulj pravi je raj za oči, a njegovi zapanjujući krajolici, kristalno čisto more i zadivljujuće litice osvojili su srca putnika diljem svijeta i zasluženo osvojili ovo prestižno priznanje. 
 
Smještena na španjolskom otoku Mallorca, ime ove bajkovite plaže - Torrent de Pareis u prijevodu znači ‘Rijeke blizanke’, aludirajući na dvije rijeke koje povremenu teku kroz dramatične formacije stijena, stvarajući tako prirodan spektakl koji doslovce oduzima dah. Ova netaknuta uvala može se pohvaliti idiličnom kombinacijom zlatnog pijeska, azurnog mora i surovih vapnenačkih litica koje se dramatično uzdižu iz mora, stvarajući tako prizor koji je teško opisati riječima.
 
 
A osim prirodnih ljepota koje su same po sebi dovoljan razlog da se uputite na ovo mjesto, Torrent de Pareis nudi obilje aktivnosti za posjetitelje željne avanture. Tirkizno more poziva posjetitelje da se prepuste plivanju, ronjenju i vožnji kajakom, dok će planinari i ljubitelji prirode uživati u obilasku uređenih staza koje vijugaju kroz planine Tramuntana, pružajući zapanjujući pogled na plažu, ali i na čitavu obalu ovog područja. Više o ovom mjestu otkrijte ovdje.

Foto: Instagram
Objavljeno: 21.08.2023. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p