PUTOVANJA

Najveći špiljski dvorac na svijetu nalazi se u susjednoj Sloveniji i očarat će vas svojom ljepotom!

Nevjerojatno mjesto koje morate posjetiti

Ako ste u potrazi za novim vikend destinacijama ili jednodnevnim izletima, imamo jedan jako zanimljiv prijedlog! Zasigurno ste već čuli za slovensku atrakciju - Postojnsku jamu, a ako je već niste posjetili, krajnje je vrijeme da to učinite! A kada se već pronađete na tom neobičnom mjestu, obavezno istražite i Predjamski dvorac - najveći špiljski dvorac na svijetu koji će vas posve oduševiti!

Svega nekoliko kilometara od spomenute Postojnske jame, zadivljujući krški svijet nudi vam nezaboravan doživljaj u bajkovitom carstvu vitezova! U 123 m visokoj litici uklesano je više od 800 godina staro, neosvojivo srednjovjekovno čudo - špiljski dvorac koji zaista izgleda kao iz bajke! Iza samog dvorca nalazi se impresivni labirint skrivenih hodnika odakle je na pljačkaške pohode odlazio slavni vitez Erazmo Predjamski stoga nimalo ne iznenađuje činjenica da je Predjamski dvorac više puta bio poprište snimanja mnogih dokumentarnih i igranih filmova. Inspirirao je i Georga R. R. Martina, autora hita „Igra prijestolja“, a ekipa Discovery Channela tu je pronašla i - duhove!

Predjamski dvorac toliko je poseban i jedinstven da ga redovito uvrštavaju u deset najfascinantnijih dvoraca na svijetu, a o čemu svjedoče brojne fotografije ovog mjesta koje doslovce ostavljaju bez teksta. Dvorac je upisan i u Guinnessovu knjigu rekorda, a nerijetko ga mladenci odabiru i za svoj obred vjenčanja. Predjamski dvorac također nudi i zabavu za cijelu obitelj; Otvoren je za posjetitelje svakoga dana, dok je špilja zbog zimskog sna šišmiša otvorena samo u ljetnom periodu, od lipnja do kolovoza. Više informacija o dvorcu saznajte na linku!

Foto: Instagram
Objavljeno: 18.11.2023. u 11:43
Tagovi: slovenija

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p