PUTOVANJA

Ovaj grad najpodcjenjenija je destinacija na svijetu: Evo zašto ga se isplati posjetiti

Top lokacija u susjedstvu

Pariz, New York, London, Tokyo,...megapopularni su svjetski gradovi za koje ne trebamo posebno objašnjavati zašto ih milijuni turista posjećuju iz godine u godinu. No, postoji niz gradova koji će vas na jednak način oduševiti, a ne nalaze se na listama razvikanih svjetskih turističkih destinacija. Prema mišljenju turističkih stručnjaka i dugogodišnjih putnika jedan takav nalazi se u susjednoj Italiji, zemlji koja itekako ima što za ponuditi.

Novinarka CNBC-a Sharael Kolberg i iskusna putnica odlučila je istražiti koji grad je zaslužio titulu 'it' destinacije no još uvijek se nalazi ispod radara brojnih putnika. Na temelju mišljenja 175 strastvenih putnika i djelatnika u turizmu došla je do zaključka da se radi o talijanskoj Bologni. Ovaj grad je mnogima poznat kao sveučilišno središte, no ovdje se može jako dobro jesti i upijati kulturu koja je doslovno na svakom koraku.

Kulturna baština, talijanski specijaliteti i način života koji osvaja na prvu

Bologna nosi nekoliko nadimaka - La Rossa, La Dotta i La Grassa, što su ujedno i razlozi zašto ovaj grad nikako ne bi trebalo preskočiti, posebno ako posjećujete Italiju. La Dotta znači 'učena' zbog duge povijesti razvoja visokog obrazovanja u ovom gradu, dok se La Rossa odnosi na crvene krovove i općenito arhitekturu koja dominira cijelim gradom. Posebno dojmljivi su dugi nadsvođeni trijemovi koji imaju ukupnu dužinu od gotovo 40 kilometara samo u starom dijelu grada. Ovaj zaštitni znak grada nalazi se pod UNESCO-om.

Osim arhitekture i vizura grada koje su same po sebi dovoljne da se satima zabavite hodajući gradom, Bologna nosi i nadimak La Grassa što znači 'debela'. Tim nazivom opisuje se bogata gastro ponuda grada koji je centar za sve gurmane i foodie koji žele uživati u talijanskim specijalitetima. Neki od sudionika ovog istraživanje naveli su da Bologna ima najbolju gastro scenu u cijeloj Italiji. Suhomesnati proizvodi, sirevi, sve vrste tjestenina, hrpa tržnica s lokalnim proizvodima i lokacije u blizini poput Emilia-Romagna regije gdje možete istražiti sve tajne talijanske kuhinje. Kada je riječ o hrani, mora se spomenuti i tematski park FICO posvećen isključivo talijanskoj gastronomiji. Više o Bologni možete istražiti ovdje.

Foto: Instagram, Unsplash
Objavljeno: 04.06.2023. u 08:59

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p