PUTOVANJA

Ovaj prastari gradić nalazi se u susjedstvu i jedno je od najljepših mjesta na jadranskoj obali koje morate posjetiti!


Mjesto kao stvoreno za proljetni izlet!
Ako nikada niste posjetili, a ni istraživali o crnogorskom gradu Kotoru, savjetujemo da potražite fotografije ovog jadranskog bisera jer, sigurni smo da će vas oduševiti na prvi pogled. Ovaj lučki grad smješten u krajnjem sjeveroistočnom dijelu zaljeva Boka kotorskoga prilično je zanemarena destinacija među našim, domaćim putnicima, a svi koji su je posjetili mogu potvrditi da je riječ o nevjerojatno lijepom gradiću koji ima štošta za ponuditi svojim gostima.

Kotor se nalazi na UNESCO-ovu popisu zaštićene svjetske kulturne baštine, a njegovi impresivni bedemi kojima je grad opasan poprilično podsjećaju na one dubrovačke, što i nije čudno s obzirom na činjenicu da je Kotor, baš poput Dubrovnika, dugo vremena proveo pod mletačkom vlašću. Čarobna kombinacije plave i zelene boje, pitoresknih crvenih krovova i spomenutih bedema dugih čak 4 kilometra  tvore prizor za pamćenje, a iako je najpopularnije razdoblje za posjet ovom primorskom gradu upravo ljeto, budite sigurni kako Kotor ima što za ponuditi u svako doba godine. 
 
Najtiši grad - Perast

Perast je poznat kao jedno od najčudnijih, ali i jedno od najljepših mjesta u Boki Kotorskoj. Njegove uske uličice i brojne, uglavnom napuštene renesansne i barokne palače, svjedoče o nekadašnjem bogatstvu Kotorskog zaljeva i o vremenima kada se u njemu vodio raskošan život njegovih stanovnika. Naime, Perast je nekada bio grad pomoraca, a po tome je bio poznat i van prostora Crne Gore, a o čemu svjedoče čuvene kamene kuće i kapetanske palače - njih čak 16! Perast je danas uglavnom napušten grad, s jedva 360 stanovnika, no usprkos tome, riječ je o mjestu koje će vas u trenutku ispuniti duhom renesanse i baroka i koje zimi ima više sunčanih sati nego neka poznata turistička mjesta na Azurnoj obali. Više o ovom gradiću otkrijte ovdje!
Foto: Instagram
Objavljeno: 25.02.2023. u 22:07
Tagovi: putovanja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p