PUTOVANJA

Ovaj šarmantni šareni gradić nalazi se u blizini Amsterdama i mjesto je koje će vas oduševiti na prvi pogled!

Živahno središte koje morate posjetiti!
Ako ste ove godine planirali putovanje u bajkoviti Amsterdam, svakako savjetujemo da odvojite vrijeme i za posjet ovom obližnjem, malenom gradiću koji će vas očarati na prvu! Smješten na samo 15 minuta vožnje od Amsterdama, Zaandam je sve poznatije živahno središte koje je kao stvoreno za sjajan shopping, šetnju pitoresknim ulicama i uživanje u najfinijim jelima nekih od najboljih nizozemskih restorana uopće!

Zaandam je moderan mali grad prožet bogatom poviješću i kulturom, a ono što ćete odmah primijetiti jesu inovativni načini koje grad koristi za prenamjenu i izlaganje svog prvotno industrijskog karaktera. Tako je danas Zaandam najviše prepoznatljiv po svojim šarenim fasadama koje će vas očarati na prvi pogled, a uvjerljivo najpopularnija mjesta koja turisti sve više posjećuju jesu Volendam, Marken i Monnickendam; Mjesta koja neodoljivo podsjećaju ne neka prošla, zanatska vremena, a u kojima ćete svjedočiti svim tradicionalnim vještinama po kojima je ova regija poznata: brodogradnja, ribarstvo i proizvodnja sira. Ukratko, Zaandam je savršeno mjesto na kojemu je s nevjerojatnom pažnjom očuvan pogled na industrijsku prošlost Nizozemske, a najveći dokaz tomu je popularni Zaanse Schans koji ne smijete propustiti, a koji će vas oduševiti svojim spektakularnim vjetrenjačama, tradicionalnim kućama, skladištima i radionicama.
 
Uz ostatke prošlosti koji nude toliko sadržaja za turiste te uz moderne inovacije koje posjetiteljima također nude i sve čari modernih, živahnih gradova, Zaandam je mjesto koje se mora pronaći na vašoj bucket listi. Svakako savjetujemo da iskoristite Amsterdam & Region Travel Ticket, uz koji ćete do Zaandama doći za sam 19 eura, a koji vam omogućava i neograničeno putovanje na području Amsterdama uopće. Više o ovom gradiću potražite ovdje.
Foto: Instagram
Objavljeno: 03.10.2022. u 12:16

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p