GREEN

Ove čarobne iglu kućice nalaze se u susjedstvu i sjajna su ideja za bijeg od svakodnevnice!

Nevjerojatna destinacija koja će vas ostaviti bez teksta

Ako ste i vi jedni od onih koji obožavaju idilična putovanja i redovito pratite trendove u svijetu putovanja, sigurno ste već čuli za božanstvene iglu kućice, mahom smještene na dalekom sjeveru kako bi putnici na što posebniji način promatrali polarnu svjetlost poznatiju kao Aurora Borealis.

A što kada bismo vam rekli da se upravo takve popularne kućice u stilu iglua, s nezaobilaznim staklenim panoima i otvorenim pogledom na zvjezdano nebo, nalaze u susjedstvu? U srpskom mjestu Kopaonik, ujedno i poznatom skijalištu i izletištu koje svake godine privlači sve veći broj turista, smjestile su se tzv. ''Armadillo'' kućice! Kao što i samo ime kaže, ove bajkovite kućice neodoljivo podsjećaju na oklop simpatičnog pasanca po kojemu su i dobile ime. Kućice kružnog oblika postavljene su na stupove i građane su po ekološkom principu koji sugerira da se boravkom u kući načinjenoj na posve održiv način možete povezati s prirodom, a čemu svakako pomaže jedinstveno iskustvo i boravak u ovom divnom, pomno dizajniranom prostoru.

No, ove vas kućice neće osvojiti samo svojim eksterijerom koji je i više nego impresivan, već i interijerom koji je zamišljen kao open space koncept s toaletom koji je jedina izdvojena prostorija u cijeloj kućici. Namijenjena za četiri osobe, ovo arhitektonsko remek djelo sadrži baš sve što vam treba za opuštajući odmor u prirodi. Potpuno obložene drvetom i obogaćene sitnim dizajnerskim detaljima, ove staklene kućice smještene su u gustoj borovoj šumi koja je trenutno potpuno prekivena snježnim pokrivačem zbog čega ćete na trenutak pomisliti da se zaista nalazite u dalekoj Finskoj ili Norveškoj. Više informacija o samom smještaju potražite na službenim stranicama i počnite planirati vaš odmor iz snova!

Foto: Instagram
Objavljeno: 09.02.2022. u 11:13
Tagovi: putovanja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p