PUTOVANJA

Ove jeseni posjetite bajkoviti Oslo direktnim letom iz Zagreba za samo 15 €!

Skandinavski grad koji morate posjetiti!
Ovaj prekrasni sjeverni grad često je posve nepravedno zanemaren od strane putnika koji dolaze u posjet Skandinaviji, i to primarno zbog čarobnih fjordova i polarne svjetlosti koja privlači turiste na druga mjesta. No, smješten u prekrasnom, prirodnom okruženju, ovaj divan grad predstavlja savršen spoj tradicionalne i suvremene arhitekture i sasvim smo sigurni kako će vas osvojiti na prvi pogled. A s obzirom na to da poznati avioprijevoznik Ryanair trenutno nudi letove iz Zagreba za samo 15 eura, sada je idealno vrijeme da se bacite na organizaciju najljepšeg jesenskog putovanja koje ćete još dugo pamtiti!

Kada se pronađete u Oslu, vrlo vjerojatno ćete na prvu zamijetiti kako je ovaj grad prilično drugačiji od ostalih europskih gradova. Razlog tomu ne leži samo u skandinavskoj arhitekturi i drugačijoj klimi već u činjenici da je Oslo, unatoč svojoj dugoj povijesti, jedan od mlađih gradova koji je nakon velikog požara potpuno obnovljen u 17. stoljeću. Želite li saznati više informacija o povijesti Osla, svakako savjetujemo da se zaputite u Muzej Osla koji će vas oduševiti, kako svojom arhitekturom, tako i količinom zanimljivih informacija o samom gradu u koji ćete se zaljubiti u tren oka! No, muzej Osla nije jedini muzej u gradu; Oslo se može pohvaliti s više od 30 muzeja koji se razlikuju po sadržaju i temama - od Vikinga do povijesti norveške pop scene, sasvim je jasno kako će ljubitelji umjetnosti u Oslu uživati u svakom trenutku!
Osim istraživanja povijesti i kulture, u Oslu će vas očarati i njegove prekrasne znamenitosti od kojih se svakako izdvaja Kraljevska palača - ova prekrasna zgrada okružena je bajkovitim vrtovima sa svih strana i mjesto je koje morate posjetiti ako se pronađete u ovom gradu. Ne propustite obići i nevjerojatno arhitektonsko djelo - baroknu katedralu čije nevjerojatno bogato uređenje oduzima dah, baš kao i uređenje dvorca Akershus koji također vrijedi posjetiti! Nakon napornog dana lutanja ulicama Osla, predlažemo da iskusite norvešku finu kuhinju i uputite se u jedan od brojnih restorana s Michelinovim zvjezdicama, ali i kušate neke od najukusnijih street food specijaliteta koji se nude na svakom kutku. Zbog svog položaja, specijaliteti u Oslu orijentirani su na plodove mora a jedna od popularnijih opcija je dimljena riba koju morate kušati! Više informacija o ovom divnom gradu potražite ovdje
Foto: Instagram
Objavljeno: 15.09.2022. u 13:47

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p