PUTOVANJA

Ove lokacije u Hrvatskoj proglašene su najromantičnijim odredištima za Valentinovo u Europi!

Mjesta koja oduševljavaju romantičare diljem svijeta
Ako svojoj voljenoj osobi ove godine želite priuštiti romantično putovanje za nadolazeće Valentinovo, sigurni smo kako ste razmišljali o klasičnim romantičarskim destinacijama kao što su Verona, Budimpešta, Rim i Paris, no jeste li znali da su se ove godine upravo hrvatska mjestašca pronašla na listi najromantičnijih destinacija u Europi, a koja postaju sve prepoznatljivija i širom svijeta?

Prva domaća lokacija koja se pronašla visoko na Europe Best Destinations listi jest bajkovita Opatija koja već godinama oduševljava posjetitelje svojim posebnim uređenjem za mjesec zaljubljenih. Ovaj kvarnerski dragulj još od 19. stoljeća privlači najzahtjevnije putnike diljem svijeta, a mnogu ju uspoređuju s otmjenom Ženevom zbog svoje elegantne strane, luksuznim Monacom zbog luksuznih hotela i prekrasnim jezerom Como - zbog svoje veličanstvene ‘Lungomare’ šetnice koja se vijuga duž obale. Kontrasti mora i planina, zelenih parkova i modrog oceana čine Opatiju savršenom destinacijom za romantični bijeg za Valentinovo, a uz brojne posebne ponude koje uključuju wellness oaze, zabavni program i gastronomiju, sigurni smo kako će vas prelijepa Opatija zavesti u trenutku!
 
Sljedeća lokacija na glasu je kao jedno od najboljih odredišta za prosidbu na svijetu, a riječ je o otočiću Galešnjaku u blizini Nina koji svojim pravilnim, srcolikim oblikom privlači posjetitelje diljem svijeta, i koje je poseban gušt posjetiti upravo u zimskom periodu, koje je ovom otočiću gotovo uvijek ugodno i sunčano. Kada stignete na prelijepi Galešnjak, imate dvije mogućnosti; Otkriti ovaj srcoliki otok brodom ili helikopterom uz panoramski prelet Zadra i Kornatskog arhipelaga. Također, ne propustite zalazak sunca Zadru, za koji je Alfred Hitchcock još davne 1964. godine rekao da je to najljepši i najromantičniji zalazak sunca na svijetu!
Foto: Instagram
Objavljeno: 24.01.2023. u 10:47

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p