PUTOVANJA

Ovo idilično austrijsko selo morate posjetiti ove zime!

Raj za sve ljubitelje zimskih aktivnosti!

Možda većina nas više uživa u odmoru tijekom ljetnih mjeseci, ali neke zimske destinacije jednostavno nas ostave bez daha i isti tren natjeraju na pakiranje. Naišli smo na jedno takvo mjesto u obližnjoj Austriji, gdje se u zimskoj idili Alpa smjestio Heiligenblut. Kako izgleda ovo šarmantno planinsko mjesto pogledajte u nastavku!

Heiligenblut je smješten u središnjem dijelu Istočnih Alpi na nadmorskoj visini od 1300 m, u podnožju najvišeg austrijskog vrha Grossglocknera i ledenjaka Pasterze. Građevina koja obilježava vizuru mjesta svojim istaknutim tornjem je gotička hodočasnička crkva posvećena svetom Vincentu iz Saragosse, koja je sagrađena tijekom 15.stoljeća.

Jedna od atraktivnih zanimljivosti ovog područja je planinska cesta koja tijekom toplijih mjeseci povezuje Korušku sa Salzburgom. Područje Heiligenbluta raj je za zaljubljenike u aktivni odmor i zimske aktivnosti. Ovdje ćete u ponudi pronaći vođene ture u nacionalnom parku Hohe Tauern uz promatranje divljih životinja, planinarenje po ledenjaku i noćne planinske ture. Tijekom zime ovdje je sve podređeno zimskim sportovima, skijanje, skijaško trčanje, snowboarding, skijaške ture, samo su dio ponude. Popularna aktivnost u periodu bez snijega je ispiranje zlata u selu kopača zlata koje funkcionira kao muzej na otvorenom, te rekonstruira život rudara između 14. i 18. stoljeća.

Vrhunac gastronomske ponude ove destinacije je zasigurno godišnji festival janjetine, a ako se ovdje nađete u siječnju, svjedočit ćete tradicionalnom božićnom pjevanju koje kao običaj postoji još od 16. stoljeća, a nalazi se i na UNESCO-vom popisu nematerijalne kulturne baštine. U blizini Heiligenbluta nalazi se i opservatorij Wilhelm Swarovski odakle se pruža jedinstven pogled na nacionalni park Hohe Tauern i obližnje planinske vrhove. Sami toranj je impresivan zbog svojih konstrukcije od drva i stakla. Ovo je definitivno lokacije gdje ćete zabilježiti upečatljive vizure masiva Grossglockner i ledenjak Pasterze.

Foto: Instagram
Objavljeno: 27.12.2022. u 15:19
Tagovi: putovanja, skijanje

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p