PUTOVANJA

Ovo je jedna od najljepših plaža u Hrvatskoj! Jeste li ju već posjetili?

Plaža koja oduzima dah!

Iako nije potrebno dodatno ponavljati koliko je obala Lijepe naše predivna, moramo priznati da se uvijek iznova iznenadimo brojnim ljepotama. Od Dalmacije, pa sve do Kvarnera i Istre, mogu se pronaći divne pješčane plaže s kristalno čistim morem, a ovog puta našu pažnju zaokupio je otok Krk i plaža na kojoj ćete pomisliti da ste u vrućim tropskim krajevima!

Plaža Oprna je jedna od najpoznatijih plaža otoka Krka, ali i cijelog Jadrana, a razlog zašto je to tako krije se u sinergiji divljine i predivne pješčano-šljunčane vizure. Naime, Oprna je udaljenja svega nekoliko kilometara od Stare Baške, a osim po gotovo pa prozirnom moru, prepoznatljiva je i zbog toga što je do ove plaže poprilično teško doći. Plažu možete vidjeti vozeći se automobilom, no kako biste se do nje i spustili, potrebno je proći poprilično zahtjevan strmi put. Upravo zato, do Oprne je idealno doći vlastitom brodicom ili taxi boatom koji će vas za čas dovesti u ovaj raj na zemlji.

Isto tako, na plaži možete iznajmiti efektne suncobrane i ležaljke koji će vam pružiti potreban hlad, a budući da se radi o poprilično popularnoj lokaciji, odlučite li na ovu plažu otići u ‘srcu’ sezone, morate biti spremni na gužvu. No, to je još jedan od razloga zašto biste Krk i Oprnu trebali posjetiti u predsezoni i uživati u miru te ostalim blagodatima ove predivne destinacije.

Foto: Instagram
Objavljeno: 14.07.2022. u 15:20

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p