PUTOVANJA

Pronašli smo čarobnu kuću u Istri koja svojom ljepotom može parirati najljepšim imanjima u popularnoj Toscani!

Mjesto koje smo odmah uvrstili na ‘bucket’ listu!
Ne znamo za vas, ali mi smo već počeli s planiranjem prvih proljetnih izleta u bajkovitu Istru! Otkako su prekrasna, malena istarska sela postala sve popularnija među stranim turistima, ranio proljeće je uvjerljivo najbolji period za izlet u ovu regiju, a posebice za sve one koji uživaju u odmoru udaljen od gradske vreve i gužvovitih ulica. 

A jedno od takvih mjesta je i neodoljivi umjetnički grad - Grožnjan o kojem smo već više puta pisali. Smješten na visokom brežuljku u slikovitoj dolini rijeke Mirne, udaljen je svega 30 minuta od većih gradova poput Umaga, Novigrada i Poreča. Ovo umjetničko selo svoj nadimak je dobilo jer su se upravo ovdje nastanili brojni umjetnici koji imaju svoje ateljee i male butike te prodaju svoja umjetnička djela u selu, što će se zasigurno svidjeti svim ljubiteljima umjetnosti i obožavateljima unikatnih, ručno izrađenih proizvoda. No, jedan od razloga zbog kojeg smo isplanirali svoj izlet u Grožnjan je neodoljivi Airbnb smješten na idiličnim brežuljcima Biloslave koji je proglašen jednim od najljepših smještaja u Istri uopće, a u kojem smo poželjeli provesti čitavo proljeće!


‘Toscana’ na istarski način
 
Riječ je o prekrasnom imanju na osami koje okružuju tek tri susjedne kuće i čarobna istarska priroda koja će vas u proljetnom razdoblju posebno oduševiti. Kuća je pravi primjer tipičnog istarskog ambijenta, a na prvi pogled zaista djeluje kao maleno, idilično mjestašce u talijanskoj Toscani o kakvom mnogi sanjaju. Kuća ima sve što vam je potrebno za idiličan odmor, a osim prekrasno uređenog dnevnog boravka s blagovaonicom i kuhinjom, tu je i tradicionalno istarsko ognjište, gdje možete pripremiti ukusno jelo, ispod peke ili istarsku juhu u hladnijim danima. Kuća krije čak tri spavaće sobe i bazen na otvorenom, a sjajna je opcija i za sve one koji uživaju u aktivnom godišnjem odmoru. Naime, u neposrednoj blizini kuće nalazi se poznata biciklistička staza Parenzana, a koja će vas odvesti na uzbudljivo putovanje kroz prekrasan krajolik, kroz tunele, preko mostova i do prekrasnih mjesta s prekrasnim panoramskim pogledom koji ne želite propustiti! Više o ovom mjestu potražite ovdje!

Objavljeno: 01.03.2023. u 13:31

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p