PUTOVANJA

Ovo su gradovi u kojima se najbolje živi

The Economist objavio rezultate ovogodišnjeg istraživanja

 

svijetu gdje bombe prijete najfrekventnijim turističkim lokacijama, gdje građanski ratovi traju desetljećima, gdje se podižu ograde na granicama zbog migranata i gdje visokoobrazovano stanovništvo spaja kraj s krajem, teško je ne poželjeti se teleportirati u neke sretnije svjetove.

Dok se ti sretniji svjetovi ne otkriju, postoje zemlje koje nude mnogo ugodniji i sređeniji život od većine, a upravo njih je ponovno otkrio etablirani The Economist. Lista koja se radi iz godine u godinu bazira se na pomnim istraživanjima, a faktori na temelju kojih se zemlje biraju jesu sigurnost, zdravstvo, infrastruktura te ekonomski izvori. Istraživanje je otkrilo da su najbolji gradovi za život oni srednje veličine, u nešto bogatijim zemljama i s relativno niskom gustoćom naseljenosti.
 
Prvo mjesto, odnosno grad koji zadovoljava sve kriterije i osigurava najkvalitetniji život jest Melbourne, a zanimljivo jest da se među najboljih 10, od ukupno najboljih 30 gradova prema istraživanju, nalaze čak četiri australska i tri grada Kanade, što ove dvije zemlje čini najpoželjnijima na svijetu. Iza prvog, Melbournea, slijedi Beč, pa Vancouver, Toronto, Calgary, Adelaide, Sydney, Perth, Auckland, a deseto mjesto dijele Helsinki i Zurich. Ako, kao mnogi danas, razmišljate o preseljenju, ovu listu svakako uzmite kao smjernicu.
 
 
M.M.
Foto: Instagram (@cntraveler)
Objavljeno: 23.08.2015. u 11:57
Tagovi: putovanja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p