PUTOVANJA

Ovo su mjesta koja pričaju najljepše blagdanske bajke

Najljepša svjetska blagdanska odredišta

 
Bez obzira na godine, teško je ostati potpuno imun na blagdanske radosti. Smatrate li ove blagdane isključivo prenapuhanim kapitalističkim mamcem ili pak u potpunosti uživate u bajci i njegujete tradicionalne obiteljske običaje, sigurni smo da vam veseli gradski prizori druženja pod sjajem lampica, borova, ukrasa i uz miris kuhanog vina barem malo zagolicaju nepce ili srce. 

Kad je riječ o toj čarobnoj blagdanskoj bajci, pojedini gradovi i mjesta odnose apsolutnu pobjedu. Neka igraju na kartu spektakularnosti, dok druga imaju tišeg, no jednako čarobnog asa u rukavu. Uživate li u aktualnom periodu, sljedeća mjesta biste mogli uzeti u obzir pri biranju kratkog ili dužeg bijega iz svojih svakodnevica.

Tivoli Gardens u Kopenhagenu glavno je božićno odredište turista, ali i lokalnog stanovništva još od svog otvaranja davne 1843. godine. Ekstravaganciju svjetala teško da bilo koje drugo mjesto može nadmašiti, osim ako ono ne pripada aveniji Champs-Elysées sa svojih nevjerojatnih 200 osvijetljenih drveta koji gužvu u prometu čine itekako podnošljivom. U istu kategoriju spada i londonski Somerset House, kao i Silver Dollar City, selo u Missouriju koje bi za mnoge moglo ipak biti malo previše. Manila na Filipinima možda u prvi mah nije mjesto koje nas prvo asocira na Božić, no njeni poznati Ayala Triangle Gardens zadovoljit će svaki zapadnjački ukus. Jednako očaravajuć je i japanski Kobe Luminarie. Briljantan festival svjetlosti koji se održava u sklopu obljetnice velikog potresa Hanshin svakome će priuštiti nezaboravno iskustvo.
 
Tivoli Gardens 
Tivoli Gardens, Kopenhagen (@lemnshiba)

Champs Elysees 
Champs-Elysées, Pariz

Somerset House 
Somerset House, London (@jeera)

Silver Dollar City
 
Silver Dollar City

Ayala Triangle Gardens
 
Ayala Triangle Gardens, ManilaKobe Luminaire
Kobe Luminarie, Kobe (@virtualhug)
 
M.M.
 
photos: instagram
Objavljeno: 29.12.2014. u 11:33
Tagovi: putovanja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p