PUTOVANJA

Ovo su najjeftinije i najskuplje svjetske destinacije

Gdje putovati ako nemate veliki budžet?
Ovo su najjeftinije i najskuplje svjetske destinacije 
Dugo već razmišljate o nekom konkretnom putovanju, no svi planovi padaju u vodu kada na papiru osvane finalna cifra koja je potrebna za cijeli pothvat. Ruku na srce, novaca nikada neće biti dovoljno za sve što smo zamislili, no u korist vašeg sljedećeg putovanja moglo bi ići veliko istraživanje švicarske globalne financijske kompanije UBS.

Riječ je o popisu najskupljih i najjeftinijih svjetskih destinacija koji bi svim putnicima znatno mogao olakšati izbor. Najskuplji gradovi na svijetu vjerojatno vas neće pretjerano iznenaditi jer se lista ne mijenja previše posljednjih godina, a zanimljivo je kako su europski gradovi zauzeli čak šest od deset mjesta na listi najskupljih, dok su najjeftiniji najčešće oni u Aziji i istočnoj Europi. Istraživanje se temeljilo na kratkom vikendu za dvoje koji uključuje jedno noćenje u hotelu, večeru, taksi vožnju i rent-a-car. Očekivano, najskuplji grad za ovakav izlet je Zürich, gdje će bazičan aranžman stajati čak 1.050 dolara, odnosno 7.162 kune. Na drugom mjestu našao se New York s iznosom od 1.030 dolara (7.025 kuna), a slijede ga Ženeva, Tokio, Oslo, Pariz, München, Taipei, Helsinki i Dubai s prosječnom cijenom od oko 1000 do 790 dolara za kratki vikend boravak.
 
Ovo su najjeftinije i najskuplje svjetske destinacije 
S druge strane, najjeftinija destinacija na svijetu je Bukurešt u Rumunjskoj, gdje će city break koštati svega 260 dolara, odnosno 1773 kune za dvije osobe (oko 886 kuna po osobi). Mumbai i Sofija u Bugarskoj stajat će 300 dolara po noćenju, a slijede ih Bangkok, New Delhi i Peking. Nairobi i Vilnius u Litvi iz novčanika će paru izbiti 380 dolara, a među deset najjeftinijih našli su se i Budimpešta i Istanbul, koji su zauzeli deveto i deseto mjesto.
  
 
M.M.
Objavljeno: 28.09.2015. u 14:34
Tagovi: putovanja

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p