PUTOVANJA

Pet najljepših putovanja vlakom kroz Europu

Željezničke rute koje će vaše putovanje učiniti posebnim

Od svih prijevoznih sredstava kojima se redovito služimo kako bismo došli do željenog odredišta, putovanja vlakom gotovo uvijek probude određenu dozu nostalgije u nama, a ujedno nas i prisiljavaju da budemo prisutniji i obraćamo pažnju na samo putovanje i krajolik koji nas okružuje. Još je i Agatha Christie u svojim romanima isticala romantičnu stranu putovanja vlakovima, a sada nas, kada nam i sama pomisao na planiranje putovanja izaziva paletu emociju, ideja putovanja vlakom posebno veseli.

Iako mnoge putovanja vlakom asociraju na duge, spore cjelodnevne vožnje kojima nema kraja, činjenica je da su željezničke mreže u brojnim europskim zemljama izrazito razvijene što Europu čini idealnom destinacijom za istraživanje upravo vlakom. Nema sumnje da su pojedine svjetske željezničke rute itekako popularnije, no Europa se, zbog blizine glavnih gradova i zemalja općenito, te pristupačnih cijena karata, s vremenom pronašla na samom vrhu najpoželjnijih lokacija za upravo ovakav tip putovanja. Iako ćemo se za dulja, prekogranična putovanja morati strpjeti još neko vrijeme, nema razloga da već danas ne započnete s planiranjem vaše iduće avanture. Zato smo u nastavku članka izdvojili pet najljepših željezničkih europskih ruta koja će vaše putovanje učiniti nezaboravnim!

Venecija – Napulj

Što se europskih željeznica tiče, teško da ćete pronaći povoljnija putovanja i ture vlakom od onih u Italiji. Isto tako, teško je pronaći i lokaciju koja u samim vožnjama vlakom nudi toliko šarmantne i pitoreskne prizore od talijanskih; Obiđite čitavu Toskanu, Veneto i odvezite se do samog juga Italije uz posjete Firenci, Bologni, Sieni, Rimu i na koncu predivnom Napulju u super komfornom vlaku. Povratna karta za ovu turu koštati će vas samo 78 eura, a sigurni smo da će vas ova avantura potpuno ostaviti bez teksta!

Madrid – Pariz

Ova idilična tura u trajanju od 13 sati odvesti će vas u nezaboravan obilazak Španjolske i Francuske, a cijene se kreću oko 100 eura. Ova lokacija idealna je za istraživanje sjeverne Francuske obale i za obilazak manje poznatih, no jednako šarmantnih francuskih gradića u modernom, uređenom putničkom vlaku. Ova ruta idealna je za ljetno putovanje iako smo sigurni da i ako se odlučite za obilazak u hladnim mjesecima, čarolije neće nedostajati.

Munchen – Innsbruck

Nešto kraće putovanje od Munchena do prekrasnog Innsbrucka traje samo tri sata, no bez sumnje će oduševiti sve one koji preferiraju avanturistička putovanja; fantastični prizori austrijskih alpi malo koga ostavljaju ravnodušnim, a usputne postaje u malim austrijskim i njemačkim gradićima idealne su za upoznavanje divnih, no prilično neistraženih mjestašca idealnih za zimski odmor. Cijena ove rute iznosi oko 200ak eura.

Munchen – Venecija

Doručkujte u Munchenu, putujte kroz Italiju te posjetite bajkovite talijanske gradiće poput Verone te stignite na večeru u – Veneciju. Ova cjelodnevna tura u trajanju od sedam sati neponovljivo je iskustvo u koje se barem jednom trebate upustiti, a idealna je za proljetno-ljetno putovanje kada čarobna Italija sjaji u svom najljepšem, šarenom izdanju.

Zermatt – St. Moritz

Još jedno cjelodnevno putovanje u trajanju od sedam sati ispunit će sva očekivanja onima koji preferiraju posjet planinskim predjelima i uživaju u planinskom zraku i prirodi karakterističnoj za sjever kontinenta. Obiđite istočne i zapadne Alpe u luksuznom vlaku te uživajte u veličanstvenim prizorima koje Švicarska nudi. Iako ćete za ovo putovanje morati izdvojiti nešto više novca, sigurni smo kako nećete požaliti!

Objavljeno: 05.05.2020. u 13:17

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p