GREEN

Planinarenje nevjerojatnom stazom ''Life on Mars'' na Pagu posebno je iskustvo kakvo se ne zaboravlja!

Odlična ideja za izlet uz more!

Za one koji još uvijek nisu čuli za jednu od najljepših trail staza u Hrvatskoj koja svojim posjetiteljima pruža nevjerojatan pogled kakav ćete pronaći rijetko gdje na svijetu, značenje imena koje nosi - ''Life of Mars'' postaje vam jasno tek kada uživo iskusite ovaj krajolik i njegovu nepreglednu ljepotu vrijednu divljenja koja će potpuno oduševiti čak i one koji nisu pretjerani ljubitelji aktivnih izleta i planinarenja.

Na prekrasnom Pagu u stazi dugoj 15 kilometara stao je čitav jedan planet, a njegovo glavno mjesto jest Metajna, maleno mjesto udaljeno 12 kilometara od Novalje, od koje cijela avantura i započinje. Na više mjesta u Metajni ucrtani su znakovi za stazu na koju možete krenuti iz raznih smjerova te odabrati ''šetnju'' od 4, 7, 12 ili pak 15 kilometara, ovisno o tome koliko želite da samo planinarenje bude zahtjevno. Netaknuta i surova prirodna ljepota, prekrasne plaže i uvale Metajne idealno su mjesto za aktivni odmor i punjenje baterija u dobrom društvu, a valja napomenuti i da su na ovoj stazi dobrodošli i vaši četveronožni prijatelji. Ipak, pripazite na moguće susrete s raznim životinjicama koje nastanjuju otok Pag, a poglavito na ovce.

Posjetite prekrasnu uvalu Ručica, obiđite Stogaj, stijenu neobičnog oblika koja privlači planinare iz cijelog svijeta na uspon. Nastavite put prema uvali Seline i uživajte u osjećaju tajnovitosti i mira koji putuje ovim pustim krajobrazima. ''Life on Mars'' jedna je od onih lokacija zbog koje bi planinarenje i aktivne izlete mogli zavoljeti i oni koji nisu pretjerano oduševljeni samom idejom aktivnih izleta.

Više informacija o samoj ruti, kao i označene staze i koordinate, pronađite na linku.

Foto: Instagram
Objavljeno: 09.07.2022. u 13:37
Tagovi: Pag

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p