PUTOVANJA

'Plavi otok' je idealna lokacija za sve ljubitelje prirodnih ljepota

Mjesto koje oduzima dah!

Početkom proljeća i dolaskom nešto toplijih temperatura, naše misli su sve više usredotočene na putovanja i to na destinacije koje zaista oduzimaju dah. Proljeće je često vrijeme kada smo podosta pretrpani raznovrsnim obavezama, stoga malo tko od nas može spakirati svoje kofere i uputiti se na jednu takvu destinaciju, no na svu sreću tu je Instagram koji nas može u tren oka prebaciti na lokaciju koja je nešto manje kišovitija!

Portugal je zemlja poznata kao idealna lokacija za sve one koji traže dobru hranu, zabavu, opuštenost i nešto topliju klimu. No, pored brojnih plaža i romantične energije koja vlada na svakom ćošku, Portugal je omiljena svjetska turistička destinacija i zbog same prirode, a čiji prizori u ovo doba godine zaista oduzimaju dah. Kako živimo poprilično stresnim i ubrzanim načinom života, povratak prirodi s vremena na vrijeme postaje nužnost kako bi napunili svoje baterije za sve nove izazove, a portugalski 'Plavi otok' upravo je takvo mjesto.

@weareazores

Faial je jedan od devet portugalskih Azorskih otoka te je ujedno dom prekrasnim plavim hortenzijama koje stanovnici Faiala smatraju važnim dijelom regionalne kulture, a čija ljepota doseže vrhunac krajem srpnja. Iako je ovaj prizor zaista očaravajuć, priča koja stoji iza njegovog nastanka nije niti malo lijepa. Naime, 1957. godine vulkanska eksplozija natjerala je mještane na evakuaciju s otoka, ali je istovremeno i proširila sam otok te tako stvorila plodno tlo koje je iznjedrilo ovaj prekrasan prizor. Zaista živući dokaz kako uvijek nakon kiše, dođe sunce...

@wandarlust_

Objavljeno: 06.05.2019. u 16:27
Tagovi: putovanja, putopis

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p