PUTOVANJA

Plaža Divna: Skriveni dragulj poluotoka Pelješca zbog kojeg ćete pomisliti da se nalazite na dalekim Karibima!

Jedna od najljepših hrvatskih plaža koju morate posjetiti!
O nevjerojatnim ljepotama poluotoka Pelješca već smo pisali nekoliko puta, a posebice o prekrasnoj pješčanoj uvali i plažama pitoresknog sela Žuljana. No, jeste li znali da ovaj bajkoviti poluotok krije još jednu od najljepših plaža na Jadranu koja zaista izgleda kao kakvo divlje mjesto s drugog kraja planete? Riječ je o plaži koja sasvim opravdano nosi ime - Divna, a pravo je vrijeme da se, ako već niste, iz prve ruke uvjerite zašto je tomu tako!
 
Smještena na 10 kilometara od Trpnja, jednog od najstarijih mjesta na poluotoku, uvala Divna svoje je mjesto pronašla među obroncima planine prekrivene gustom šumom koja tvori prekrasan prizor koji ćete još dugo pamtiti. More na plaži je iznimno plitko, čisto i toplo stoga je Divna savršen izbor i za sve one koji na ljetovanja dolaze s djecom. Iako šuma prekriva cijelo brdo, ova šljunčana plaža nema prirodan hlad stoga savjetujemo da svakako ponesete odgovarajuću zaštitu od sunca, a posebice ako na plaži planirate provesti cijeli dan. Ako do plaže planirate doći osobnim vozilom, imajte na umu da je cesta koja vodi do plaže veoma uska, a često je parking gotovo pa nemoguće pronaći, usprkos činjenici što prelijepa Divna još uvijek nije prerasla u turističku atrakciju. Ipak, Divna je u posljednjih par godina postala pravi magnet za jednodnevne posjetitelje iz Trpnja,a sve češće i iz drugih udaljenijih turističkih mjesta. 
 
 
Zatrebate li osvježenje, u blizini ćete pronaći restoran/bar koji je ujedno i jedino mjesto na plaži gdje možete obaviti kupovinu. A ako slučajno poželite ostati u blizini ove bajkovite plaže i nekoliko dana, u uvali Divna i obližnjoj Donjoj Vrućici možete pronaći smještaj u jednom od nekoliko apartmana ili pak možete odsjesti u uređenim kampovima tik do plaže. Više informacija potražite ovdje!
 
Foto: Instagram
Objavljeno: 20.07.2022. u 16:33

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p