PUTOVANJA

Plaža koju barem jednom u životu morate posjetiti

Najplemenitija plaža svijeta
Otok konja
K
ad sam bila djevojčica postojale su dvije stvari koje sam očajnički htjela imati. Bila je to velika pink kuća i najnoviji konj, sve za moju obožavanu Barbiku. Kuću sam jednom prigodom i dobila (zapravo je bila nagrada za mukotrpan odlazak zubaru), a originalnog Barbie konja, koji je dodatno bio ukrašen pink resicama, nikad. Kupili su mi neku jeftiniju verziju koja nije mogla ni micati noge. Roditeljima to nisam nikad oprostila (i dan danas znam izvući tu priču na vidjelo), ali brzo sam zaboravila na malog fejk konjića. Naime, naš susjed je kupio pravog, velikog, smeđeg konja.

Opčinjeno sam ga promatrala danima, približavala sam mu se korak po korak, a kad je susjed rekao da ga slobodno mogu maziti i hraniti, mojoj sreći nije bilo kraja. Konji imaju tu magiju da vas opčine. Njihova ljepota, snaga, ali i nježnost koju posjeduju, stoljećima oduševljava ljude. Ako ste i vi veliki ljubitelj konja, ovu destinaciju ćete staviti na svoju must see listu.

Otok konja
Otok konja
Otok konja
Assateague otok je dugačak oko 60 km i nalazi se u Sjedinjenim Američkim Državama, a poznat je po svojoj plaži na kojoj u potpunoj slobodi žive konji. Lokalci vjeruju kako su konji pristigli na otok putem brodoloma u ranim godinama 19. stoljeća. Postoji teorija da su za njihov dolazak zaslužni gusari koji su ih na koncu napustili. Koja god teorija bila istinita, danas je ovaj otok prepun predivnih slobodnih konja koji su postali turistička atrakcija. Smatra se da danas na otoku živi oko 150 konja, koji rado poziraju turistima na mnogobrojnim fotografijama. Ona djevojčica u meni već radi planove kako posjetiti najplemenitiji otok na svijetu. 

Otok konja
Otok konja
Otok konja
Mija Dropuljić
Foto: Instagram
Objavljeno: 04.08.2017. u 11:18
Tagovi: putovanja

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p