PUTOVANJA

Plaža od koje se na Instagramu ne možemo sakriti

Fotogenična i naprosto divna
flamingo beach
Ukucate li u tražilicu svog Instagrama hashtag #flamingobeach, otvorit će vam se gotovo 20 tisuća fotografija, kao što se desilo nama u trenutku pisanja. Naravno, naći će se tu svega, od napuhanih ružičastih plamenaca koji plutaju u infinity bazenima pa sve do nasumičnih ljubavnih parova popraćenih hashtagom #couplegoals. No, dominantni među šarolikim vizualima definitivno će biti stvarni plamenci nježno ružičaste boje koji se klatare na bijelom pijesku i šeću po plićaku tirkiznog mora.

U prvi mah možda ćete pomisliti kako je ovim pticama život puno bolji nego vama, no vjerujemo da će vam se u onom drugom u mislima pojaviti upitnik. Da, plaža rajskih proporcija po kojoj slobodno šeću ružičasti plamenci dok se vi brčkate u tirkiznom moru zaista postoji. I jako je popularna na Instagramu.

flamingo beach
Predivni komadićak plaže u kojem se skupljaju ptice divne ružičaste nijanse koji naše oko često okrzne skrolajući po popularnoj društvenoj mreži nije nikakva fatamorgana već se nalazi u zaista rajskom predjelu naše planete - na Arubi, idiličnom otočiću u Karibima. No, ako ste mislili da ćete tek tako došetati do plaže kojom se vrzmaju simpatični plamenci, prevarili ste se. Flamingo Beach je u stvari plaža na privatnom otoku u vlasništvu Renaissance Aruba Resort & Casina, na kojoj se može lješkariti samo ako ste gost hotela ili ako kupite jednodnevnu propusnicu (oko 90 eura) koja će vam omogućiti boravak na plaži dok će vas do otoka prevesti brod. S obzirom na to da sam boravak na plaži ne garantira da ćete plamence i vidjeti, pošto oni slobodno šeću uokolo, mnogi savjetuju kako je isplativije rezervirati sobu u resortu s 4 zvjezdice te uživati u svim blagodatima ovog luksuznog smještaja, pa i plamencima.

flamingobeach
Flamingo Beach je pak, sa i bez plamenaca, mirna plaža predodređena samo za odrasle, a nalazi se u jugozapadnom dijelu Renaissance otoka. Romantika se ovdje zaista može rezati nožem po zraku, no kritike na račun resorta koje kolaju internetskim prostorom najčešće se vežu za zatočeništvo u kojem se nalaze plamenci. Naime, zamjerke upućene upravi resorta vezane su za plamence koji su dovezeni na ovaj umjetni privatni otok te činjenici da im se krila podrezuju kako ne bi mogli odletjeti. Ove optužbe nisu potvrđene, no činjenica jest da je upravo zbog elegantnih dugonogih ptica otok, odnosno plaža, iz dana u dan sve popularnija destinacija, pa nije zgorega promišljati kritički.

Bilo kako bilo, plamenci će zasigurno nastaviti mamiti mnoge da se upute barem na jednodnevni izlet u ovaj mali raj, a mi ćemo, barem zasad, i dalje sanjivo tapkati dvostruko na fotografije uz koje stoji #flamingobeach. Možda se uskoro, u trendi hashtagovima Instagrama, nađe i zanemareni susjed - druga privatna plaža na Arubi po kojoj, umjesto plamenaca, šeću iguane. 

flamingobeach
flamingo beach

M.M.
Foto: Instagram (@jemerced, @travelinparadise_, @erikahausser, @linda_faeh, @lura.botanics, @isabellapedrali)
Objavljeno: 29.07.2017. u 00:00
Tagovi: putovanja, plaže

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p