PUTOVANJA

Pogled u najoriginalnije svjetske spa oaze

Fantastična mjesta koja bismo rado posjetili

 
Znamo što ćete reći, odlazak na kraj svijeta da biste utonuli u jacuzzi ili osjetili što znači dobra masaža trenutno nije na vrhu vaše liste obaveza. Ipak, smatrajući se velikim sanjarima i vodeći se za onom 'možda jednom' parolom, nismo mogli odoljeti virenju u neke od najatraktivnijih svjetskih spa oaza.

Iako i na našim prostorima postoje sjajni kompleksi u kojima je moguće iskusiti najbolje tretmane ljepote i opustiti se daleko od svakodnevice, uvijek je zanimljivo vidjeti kako to rade svjetski stručnjaci. Bilo da je riječ o tradicionalnim turskim kupeljima, ekskluzivnim resortovima na privatnim otocima ili modernim kompleksima na vrhovima planina, ova fantastična zdanja malo koga mogu ostaviti ravnodušnima.

U slučaju da planirate putovanje u bliskoj budućnosti, neka imena s ove liste bi vam mogla i koristiti. Osim što su vrhunski centri za relaksaciju, u ponudi imaju samo najbolje tretmane, a njihov dizajn i arhitektura dodatno osvajaju.
 
Dior Institut at es Saadi Gardens 
Dior Institut, Es Saadi Gardens & Resorts, Marrakech, Maroko 
 
Veličanstveno utočište nalazi se veoma blizu omiljenih bazaara Marrakecha, no iz njega lako možete vidjeti i gorje Atlas. Tradicionalno uređeno, ovo mjesto predstavlja poprilično dekadentan odmor.
 
Iridium spa St Regis
 
Iridium Spa, St. Regis, Le Morne, Mauricijus
 
Nakon cjelodnevnog surfanja u Indijskom oceanu nema ništa bolje od relaksacije u Iridium kompleksu, ujedno domu Michelinovom zvijezdom nagrađenog chefa kuhinje.

Laucala Fiji 
Laucala Island Spa, Laucala, Fidži

Suosnivač branda Red Bull, Dietrich Mateschitz, svoju je privatnu rezidenciju otvorio za javnost i učinio je jednom od najatraktivnijih luksuznih spa oaza, dajući pojmu ekskluzivni odmor sasvim novu dimenziju.

Rainforest spa
 
Rainforest Spa, Sugar Beach, St. Lucia
 
Tirkizno more i vulkanski okoliš scenografija su rustikalnim kućama na drveću od kojih je satkan spa resort Rainforest Spa. Ekološki osviješten, nudi tretmane koji kombiniraju lokalne materijale i medicinska ulja, dok glazbenu podlogu čine obližni vodopadi.

Tulum Meksiko
 
The Spa, Be Tulum, Tulum, Meksiko

Tulum je možda poznat kao odredište razularenih dvadesetogodišnjaka na svom spring break pohodu koji se ne miču iz hotelskih kompleksa, no resort Be Tulum sa svojim eko chic spa dijelom pružit će savršeno zeleno utočište svima željnima mira.

Thereme Vals
 
Therme Vals Spa, Hotel Therme Vals, Vals, Švicarska
 
Modernistički dizajn arhitekta Petera Zumthora podignut iznad prirodnih izvora Graubünden kantona ono je što je terapeutske termalne kupelji u švicarskom Valsu stavilo na listu najljepših.

M.M.

Foto: Therme Vals Spa, Be Tulum, Rainforest Spa, Laucala Island Spa, Iridium Spa, Dior Institut
Objavljeno: 18.03.2015. u 13:52
Tagovi: spa, Wellness, putovanja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p