PUTOVANJA

Posjet čuvenom selu Djeda Božićnjaka posebno je iskustvo koje morate doživjeti!

Savršena destinacija za najčarobnije blagdansko putovanje!
Ako ste ove sezone u potrazi za najbožićnijom destinacijom za vaše zimsko putovanje ne tražite dalje, jer ovo čarobno selo Djeda Božićnjaka ima baš sve što je potrebno za savršeno blagdansko putovanje! Smješteno u finskom gradiću Rovaniemiju, ovo pitoreskno selo nalazi se podno planine Korvatunturi, a čije ime, prevedeno s finskog znači - Ušata planina!

No, zašto baš Ušata planina? Sama planina izgledom podsjeća na dva velika uha, tako da je bilo vrlo lako ispisati legendu o tome kako je ovo gorje posebno upravo zato što Djed Božićnjak na ovom mjestu jasno čuje želje djece iz cijeloga svijeta, a ovdje se ujedno nalaze i tajne radionice u kojima vilenjaci izrađuju igračke za djecu. Selo Djeda Božićnjaka zapravo je zabavni park, a otvoren je svakoga dana u godini i posjetiteljima nudi pregršt događanja na svakom kutku! Na ovom jedinstvenom mjestu možete osobno upoznati Djeda Mraza u njegovom uredu, a samo selo krije toliko zanimljivosti da ćete ovdje poželjeti provesti cijelu zimu! Naime, u selu se nalaze i brojne suvenirnice, Djedova glavna pošta, ali i mnoštvo neodoljivih kafića, restorana i hotela koji zovu na istraživanje. Prošećite bajkovitim stazama i istražite središnji trg koji će vas očarati svojom ljepotom, ne propustite prijeći Arktički krug, ali i posjetiti šarmantnu crvenu božićnu kućicu gospođe Djeda Božićnjaka zbog koje ćete imati dojam da se zaista nalazite u pravoj božićnoj bajci!
 
Ne propustite uživati u arktičkim delicijama u lokalnim restoranima, a svakako savjetujemo da upoznate i povijesnu Rooseveltovu kolibu u blizini koje se nalazi mnoštvo životinjica koje su dom pronašle upravo u selu Djeda Božićnjaka! Uz bezbroj aktivnosti koje laponsko područje nudi svojim posjetiteljima, a koja uključuju i neponovljivu vožnju saonicama Djeda Božićnjaka i obilazak jedinstvene prodavaonice čokolade i slatkiša, sasvim smo sigurni kako će vaše putovanje u selo Djeda Božićnjaka postati jedno nezaboravno iskustvo koje ćete s veseljem pamtiti do kraja života. Više o samom selu potražite ovdje

Foto: Instagram
Objavljeno: 09.11.2022. u 14:26

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p