PUTOVANJA

Posjetite bajkovitu Švicarsku po sjajnoj cijeni od nepunih 140 kuna i priuštite si novogodišnje putovanje iz snova!

Prilika koja se ne propušta!
Ako ste još uvijek u potrazi za idealnom destinacijom za vaše prvo putovanje u sljedećoj godini, ne tražite dalje, jer omiljena web destinacija za pretraživanje najjeftinijih letova u siječnju nudi genijalne ponude za putovanja po cijeloj Europi koje ne smijete propustiti! Od Engleske, Njemačke, Švedske pa sve do Malte, Skyscanner u siječnju svim putnicima pruža jedinstvenu priliku da posjete brojne željene destinacije - po nikad jeftinijim cijenama!

Među brojnim destinacijama ovoga puta za oko nam je zapeo švicarski gradić Basel: Dom više od 40 muzeja, grad moderne kulture i arhitekture, raj za sladokusce i jedno od najprivlačnijih mjesta za odmor u čitavoj Europi, ali i sjajno mjesto s kojeg možete započeti istraživati čitavu Švicarsku! Basel je ujedno i najstariji sveučilišni grad u Švicarskoj, a neke od najatraktivnijih povijesnih znamenitosti grada uključuju veliki tržni trg s bogato ukrašenom gradskom vijećnicom i kasnoromaničko-gotičku katedralu koja doslovce ostavlja bez daha. Tijekom šetnje starom gradskom jezgrom, proći ćete pokraj brojnih pitoresknih malih butika, antikvarijata, ali i dizajnerskih dućana, a svakako posjetite i legendarni "Läckerli Huus" te kušajte tradicionalni baselski medeni kolač koji će vas oduševiti na prvu! Basel je poseban gradić prvenstveno zato što je na prvi pogled jasno vidljiva svjesnost tradicije, ali u isto vrijeme i velika otvorenost prema modernome, zahvaljujući kojoj je u Baselu u posljednje vrijeme niknulo nekoliko zapanjujućih modernih zgrada koje su projektirali renomirani arhitekti kao što su Herzog & de Meuron, Mario Botta, Diener & Diener i Richard Meyer, a čija “umjetnička djela” ne želite zaobići!
 
Basel je također nadaleko poznat kao zeleni grad; Botanički vrtovi, brojni parkovi i dugačka obala rijeke Rajne savršena su mjesta za opuštanje i odmor, a od zelenih atrakcija definitivno valja izdvojiti kuću Etoscha u zoološkom vrtu koja nudi spektakularan uvid u namibijsku savanu koju jednostavno morate posjetiti. Ako se u Basel zaputite početkom siječnja, uživat ćete i u raskošnom božićnom sajmu koji krasi ulice grada sve do sredine siječnja, a koji nudi najatraktivnije tradicionalne rukotovorine - na jednom mjestu! Više informacija o avionskim kartama potražite na službenoj Skyscanner stranici, a više detalja o samom gradiću potražite ovdje!
Foto: Instagram
Objavljeno: 18.12.2022. u 14:35

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p