PUTOVANJA

Posjetite prelijepu Sofiju s izravnim letom iz Zagreba za manje od 20 € i priuštite si putovanje iz snova!

Prilika koja se ne propušta!
Glavni grad Bugarske - Sofija jedna je od onih destinacija koju putnici sasvim neopravdano zaobilaze na putu prema brojnim obalnim gradovima ili skijalištima, a sudeći prema trendovima za 2023., stvar bi se vrlo brzo mogla promijeniti! Naime, prema dostupnim podacima različitih europskih turističkih agencija, upravo je Sofija jedan od gradova koji turisti tek počinju otkrivati, a čini se kako će 2023. godina biti itekako gužvovita za ovaj mladenački grad koji će vas oduševiti na prvu!

Sofija je jedan od najstarijih gradova u Europi, osnovan prije nekih 2500 godina. Zahvaljujući središnjem položaju u srcu Balkana, nakratko je bio i glavni grad Rimskog Carstva, čije ćete ostatke vrlo lako pronaći u samom središtu Sofije. Sofija u pravom smislu riječi predstavlja potpuno mješavinu stilova; Tako ćete u Sofiji pronaći zapanjujuća arhitektonska djela iz različitih razdoblja kao što su neorenesansa i neoklasicizam, a koji se zajedno stapaju i stvaraju zaista jedinstveno mjesto koje morate posjetiti barem jednom u životu! Ono što putnici posebno ističu kao prednost jesu nevjerojatno povoljne cijene koje vam dozvoljavaju da se maksimalno opustite i uživate u svim čarima koje ovaj gradić nudi.
 
Glavna pješačka ulica – Vitosha Blvd – izložbeni je prostor grada i krase ju otmjene trgovine, kafići i restorani. U blizini se nalazi nekoliko fascinantnih zgrada, poput Narodnog kazališta Ivan Vazov ili pak Predsjednička palača koju ćete primijetiti na prvu, baš kao i simbol grada - katedrala sv. Aleksandra Nevskog koja doslovce izgleda kao velika rođendanska torta, sa slojevima kupola i ukrasa koja je do danas na glasu kao najljepše mjesto u Sofiji. Daleko od zgrada i bulevara, prostrani parkovi i njegovani vrtovi nude dobrodošao predah, a skijaške staze i pješačke staze moćne planine Vitosha udaljene su kratkom vožnjom autobusom od središta. Izravne letove za Sofiju iz Zagreba tijekom veljače možete pronaći po sjajnoj cijeni, a sve detalje saznajte ovdje!
Foto: Instagram
Objavljeno: 19.01.2023. u 15:13

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p