PUTOVANJA

Poznata istarska vinarija kao odlična destinacija za vikend izlet!

Vinarija Kabola ponovo otvorena za degustacije!

Mjere su popustile, Istra je hrvatska regija koja se tijekom čitavog trajanja epidemije odlično nosi s izazovima, pa je tako i najpoželjnija destinacija za proljetno putovanje pogotovo ako ste vinoljubac koji ne pristaje ne kompromise.

Istarska županija jedna je od rijetkih covid free zona na svijetu, što je potvrdilo i njezino nedavno skidanje s liste rizičnih područja u Njemačkoj. Nema bolje pozivnice za proljetno putovanje, uoči Uskrsa, kada rastu apetiti za predahom u atraktivnim destinacijama. Dobra je vijest i da je s popuštanjem epidemioloških mjera, poznata istarska vinarija Kabola u Kanadolu pored Momjana ponovo otvorena za vinske degustacije. Pa ako ste putoholičar i vinoljubac spojite ove dvije strasti, spakirajte kovčege i pravac Istra.

S 20 hektara vinograda Kabola godišnje proizvede oko 100 tisuća butelja vina s bio certifikatom, koje vjernim kupcima, požele li, dostavljaju i doma. Poseban je doživljaj, ipak, kušati ih na nekoj od vođenih degustacija na jednom od najljepših vinskih imanja koje je otkrila i filmska industrija.

U pratnji sommeliera

Svaka od četiri degustacijske ture u Kaboli u društvu je sommeliera koji će vas uvesti u svijet vina, a ona su u ovoj istarskoj vinariji zbog ekološke proizvodnje i duge maceracije u hrastovim bačvama i amforama elegantna, kompleksna s dugim završetkom.Istinski znalci odabrat će VIP Exclusive degustaciju s pet premium vina po odabiru sommeliera ili Wine Expert s četiri svježa i jednim crvenim vinom. Ljubitelji svježih vina odlučit će se za Wine Lover ili Basic degustaciju s tri vina po izboru sommeliera. Uz vrhunska vina najbolje se sljubljuju fini zalogaji, pršut, sir i slastice, a za kraj tu je i odlično maslinovo ulje Kabola, također s bio certifikatom.

Kabolina Malvazija Amfora jedno je od najtraženijih istarskih vina, a uz nju u podrumu kamene stancije nastaju i Malvazija istarska, Malvazija Unica, Muškat Seco, Muškat Momjanski i Dolce, zanimljivi pjenušac RE, Teran, Teran Amfora, Merlot, Cabernet sauvignon, Cuvee Supremo i neodoljivi rose Rosa, savršen izbor za proljetne dane.

Sve detalje potražite na sljedećem linku!

Foto: PR
Objavljeno: 16.03.2021. u 11:10

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p