PUTOVANJA

Predivna plaža koja je ime dobila po slonovima

Kristalno čisto more u kombinaciji s divnim pogledom!

Ljetni period je onaj u kojem jedino što želimo je uživati u beskrajno dugačkom izležavanju na suncu te uživanju na nekim od najdivnijih plaža. Odabir s kojim baš nikada ne možete pogriješiti je jadranska obala, jer možemo se složiti, doista krije neke od poprilično impresivnih lokacija za kupanje. Ipak, volite li otputovati u daleke krajeve, nije naodmet na vrijeme istražiti kave plaže se ondje nude.

Gotovo da i ne postoji čovjek koji ne voli putovati, razlika je samo u tome koliko ste se spremni odreći kako bi posjetili željenu destinaciju te na vrijeme krenuti s planiranjem i realizacijom. Australija se nalazi na drugom kraju svijeta no niti tako daleka putovanja nisu nemoguća ukoliko ako sve elemente posložite na vrijeme i ono najvažnije, jednostavno se odlučite. U zapadnoj Australiji, svega 15 km udaljenosti od grada Denmarka, smjestila se plaža Elephant Rocks u sklopu William Bay nacionalnog parka. Naime, kao što joj i samo ime govori, radi se o plaži koja svojim izgledom asocira na slonove koji hodaju po plitkoj vodi, a zapravo se radi o velikom kamenju i glasine kažu da je upravo ova plaža mjesto rođenja Aboridžina.

@theexpeditionmission

@alarnabrien

@tbl_thomas

Ovo bajkovito mjesto nalazi se u zaljevu te s obale puža divan pogled, a ono što nam se posebno sviđa činjenica je kako se radi o pjeskovitom tlu koje je vrlo plitko te se treba dosta udaljiti kako biste došli do dubine, a upravo ta karakteristika čini je izvrsnim odabirom za kupanje s malenom djecom i obitelj. Osim kamenja kao glavne atrakcije, postoji i Elephant Cove, dio namijenjen za plivanje no ondje valja biti vrlo oprezan jer valovi katkad mogu biti iznimno veliki i teški za savladati.

@australia_ig1

@brooke.taunton

@clairellen93

Zbog svoje veličine ono što ova plaža garantira je i doza privatnosti te uživanja u svim prirodnim ljepotama koje ju okružuju. Volite li dodatan sadržaj na plaži, Elephant Rocks možda i nisu najbolji odabir jer ne nude popratni sadržaj i radi se o mjestu za sve zaljubljenike u prirodu i uživanje bez dodira s modernim svijetom. Također, zbog svojeg izgleda, ova plaža poslužila je kao kulisa za brojne impresivne fotografije i snimanja, što nije niti neobično s obzirom na to da se radi o jednoj o najunikatnijih svjetskih plaža. Ono što nikako nije preporučljivo je penjanje na kamenje jer može biti vrlo sklisko, a ako to ipak želite učiniti, velika doza opreza je prijeko potrebna. Odlučite li se jednom posjetiti divnu Australiju, ova prekrasna plaža definitivno se mora pronaći na vašem popisu, a ne sumnjamo da vas odlične fotografije na to i potaknuti.

@sarah.nerina

@uniladadventure

@tbl_thomas

Objavljeno: 24.07.2019. u 10:59
Tagovi: plaže

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p