PUTOVANJA

Predivna prirodna atrakcija u Dubrovniku koju se definitivno isplati posjetiti!

Plaža koja podsjeća na neke daleke, svjetske destinacije!

Posljedice socijalne izolacije i karantene vidljivije su svakim danom, a ponajviše u našoj velikoj želji za putovanjima. Možda ove godine to i neće biti moguće u mjeri na koju smo donekle navikli, no to ne znači da ovaj period ne možemo iskoristiti za istraživanje Lijepe naše, koja ima toliko toga prekrasnoga ponuditi svojim posjetiteljima!

Pakiranje kofera i planiranje putovanja nešto je čemu se posebno veselimo za vrijeme ljetnih mjeseci, a ove godine bi svako putovanje moglo postati mrvicu dragocjenije zbog svih okolnosti koje su nas zadesile. Nadalje, iako smo svjesni prirodnih ljepota koje naša zemlja ima za ponuditi, nekako nas uvijek uspije iznenaditi nekim, možda ne toliko popularnim lokacijama, a koje izgledaju kao neke daleke, svjetske destinacije. O ljepotama domaćih plaža ne prestaje se pisati, a osim pješčanih plaža, sve popularnije su i one, na prvi pogled skrivene od mnoštva ljudi.

Upravo takva plaža je i šljunčana plaža u Dubrovniku, koja je ni manje ni više smještena unutar same špilje. Riječ je o plaži Betina špilja, koja se nalazi između vile Šeherezada i plaže Gjivovići, a koja je dobila ime po velikom dubrovačkom znanstveniku Marinu Getaldiću, čiji je nadimak bio Bete, a koji je dio svog istraživačkog rada posvetio upravo ovoj špilji. Ova plaža idealna je za one koji svoj odmor zamišljaju daleko od mnoštva ljudi, a toplina mora i hlad kojeg špilja pruža, sasvim su dovoljan razlog da ju uvrstite u top lokacije koje ovoga ljeta morate posjetiti. Također ova plaža udovoljit će i najvećim avanturistima jer do nje i nije toliko jednostavno doći, budući da postoji isključivo morski put, a najbrže ćete do nje stići plivanjem s plaže Gjivovići.

Objavljeno: 18.05.2020. u 10:30

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p