PUTOVANJA

Prekrasna Pokljuka savršena je destinacija za produženi vikend izlet na snijegu

Mjesto koje će vas ostaviti bez daha
Nažalost, ove sezone još uvijek nismo imali prilike uživati u pravim snježnim radostima, a sudeći po vremenskoj prognozi, čini se kako snijega u Lijepoj našoj nećemo vidjeti još neko vrijeme. No, to ne znači da u zimskim aktivnostima ne možete uživati u susjednim mjestima, a ovoga puta izdvajamo bajkovitu slovensku Pokljuku koja se nalazi visoko na našoj bucket listi, a koja je u pravom smislu riječ potpuni raj za ljubitelje prirode!

Visoravan Pokljuka najveće je šumsko područje u Triglavskom nacionalnom parku, dugo čak 20 kilometara. Pokljuka je vrlo popularna destinacija u svim godišnjim dobima, prvenstveno zbog svoje nadmorske visine, svježeg zraka i energetskih točaka koje pozitivno utječu na zdravlje i dobrobit organizma. Zimi na ovom mjestu možete uživati u skijanju, sanjkanju i skijaškom trčanju, a valja istaknuti i da se upravo ovdje svake godine održava Svjetski kup u biatlonu, a u kojem se tijekom zime mogu okušati i sami posjetitelji. No, Pokljuka će bez imalo sumnje oduševiti i šetače; Ljubitelje prirode koji obožavaju istraživati brojna skrovita mjesta, ponore i male doline koje su razasute po čitavoj visoravni, a koje sve češće posjećuju obitelji s djecom, ali i sve brojnije skupine četveronožaca koji će uživati u prirodnim ljepotama čarobne Pokljuke koju morate posjetiti barem jednom u životu.
 
Popnite se na najvišu slovensku planinu Triglav i uživajte u zapanjujućem pogledu na snijegom okružene planine, prošećite prekrasnom stazom Tresetište Goreljek i upoznajte se s mnogobrojnim kulturnim posebnostima ovoga kraja. Ljubitelji skijanja ne smiju zaobići skijaške staze čarobnog Viševnika, a svakako podsjećamo da u moru zabavnih aktivnosti koje Pokljuka nudi ne zaboravite na dobro, staro hodanje po snijegu ili pak zimsko planinarenje koje je kao stvoreno za nadolazeći, produženi vikend! Više o ovom mjestu saznajte ovdje.
Foto: Instagram
Objavljeno: 05.01.2023. u 13:31

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p