PUTOVANJA

Prekrasne glamping oaze u susjedstvu koje garantiraju odmor iz snova!

Jedinstveni doživljaj glamuroznog kampiranja na dohvat ruke
Jedan od turističkih trendova koji je sve popularniji među putnicima u našim krajevima svakako je glamurozno kampiranje. Kao što samo ime kaže, glamping odgovara na potrebe modernog turista koji dolazi iz urbane sredine u potrazi za odmorom u prirodi bez odricanja od komfora, pa je visoka doza luksuza izuzetno važan čimbenik uspjeha cijelog koncepta.

Takav vam tip odmora omogućuje da uživate u čarima netaknute prirode, odmarate daleko od betona i tehnologije, gužve i brzine, a da ste istovremeno u smještaju koji ima sve karakteristike izvrsnosti. Nove generacije donose nove navike kada je odmor u pitanju, no i starijim se putnicima nije teško naviknuti na novitet koji je dobar i ugodan. 

Srbija ima sve više jakih aduta na tom području. Budući da predivne prirode i slobodnog prostora za uživanje ne manjka, logično je da su brojni turistički djelatnici krenuli razmišljati o glampingu kao proizvodu kojim će privući goste te im pokazati sve čari čistog okoliša, planina, rijeka, ali i vinarija, zabavnih sadržaja… U nastavku vam donosimo najkvalitetnije od glamuroznog kampiranja što se nudi u Srbiji, a na vama je da se maknete iz vaše zone komfora i prihvatite kamp kao vaš privremeni dom, u kojem vas opet čeka komfor!  


Buzzoffski predstavlja glamping iskustvo, ali istovremeno i više od glampinga – jedinstveni boravak u prirodi. Domaćini vole naglasiti da nisu hotel, te da se njihove kućice razlikuju od takvih vrsta ugostiteljskih objekata. Posebne su po tome što omogućuju odmor u Specijalnom rezervatu prirode Zasavica (u blizini Srijemske Mitrovice), gdje komfora ne manjka, ali istovremeno ni avanturizma. Što se nalazi u samim kućicama? Otvarate oči, budite se u zoru iz udobnog queen size kreveta, ispred vas je ogroman prozor i pogled na baru, trske, životinje... Tako izgledaju jutra u Buzzoffskom. Svaka kućica posjeduje specifične detalje i šarm, ali su istovremeno i slične. Razlika se ogleda u kapacitetu – kućica Mirka prima maksimalno dvije osobe, a Mozak na pašu četiri. Obje su kućice opremljene najudobnijim queen size krevetima, madracima i jastucima, te uvijek čistom posteljinom. U Mozgu na paši se nalaze i dva kreveta na kat, koje ćete voljeti bilo da ste odrasla osoba ili dijete.


Kamp koji se nalazi na samom sjeverozapadu Srbije, odličan je za veće grupe. Ako želite probati drugačiji tip odmora, a nemate svoju opremu, u Bezdanu ćete se odlično provesti. Roštiljanje, uživanje u prirodi, dobra zabava i sportske aktivnosti… sve vas to čeka pa ćete sigurno uživati u društvu obitelji i prijatelja. Kamp je pet friendy, pa svakako možete povesti i svoje kućne ljubimce. Bezdan također ima i neke sadržaje koje često nude samo hoteli, poput restorana i šanka, a koji su samo za goste kampa.


Popularni tematski park El Paso City naziv je dobio je po gradu u Sjedinjenim Američkim Državama. Shodno tomu, sve je osmišljeno kao da ste u carstvu divljeg zapada – uz suživot kauboja i indijanaca! Naravno da će se najmlađi ovomu posebno obradovati. Kamp posjeduje 5 vrsta smještaja: brvnare, sobe u kaubojskom gradu, kuće na drvetu, karavane i šatore. No, posebno glamping iskustvo možete doživjeti u indijanskom selu, gdje možete boraviti u indijanskim šatorima ili u kućicama na drvetu. Šatori su u potpunosti opremljeni, a odmah do se nalazi karavan preuređen u kupaonicu s tuš kabinama. 

Ako se odlučite za upoznavanje čari glampinga, ili ste iskusni kamperi koji traže nove destinacije za uživanje, Srbija je destinacija koju vrijedi posjetiti. Otkrit ćete da se u njenoj prirodi može pronaći najbolji put do mira i tišine, toliko potrebne za sreću i dobro raspoloženje.

 

Foto: Buzzofski, Kamp Bezdan, El Paso City
Objavljeno: 23.05.2023. u 14:25

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p