PUTOVANJA

Prekrasni dvorac Eltz neodoljivo podsjeća na dvorce iz Disneyevih bajki i jedva ga čekamo posjetiti!

Srednjovjekovno mjesto koje će vas očarati svojom ljepotom!
Ne znamo za vas, ali mi posebno uživamo u istraživanju srednjovjekovnih dvoraca koji su, na našu veliku radost, mahom rasprostranjeni po Europi. I baš kad smo mislili da smo na svoju bucket listu smjestili sve dvorce koje želimo obići, otkrili smo još jedan koji je, možemo slobodno reći, najposebniji!

Riječ je o dvorcu Eltz, koji se smjestio u blizini srednjoistočnog njemačkog grada Wierschema i koji će vas bez imalo sumnje oduševiti svojom nevjerojatnom pričom, ali i svojim bajkovitim, srednjovjekovnim šarmom zbog kojeg ćete se osjećati kao da se nalazite u pravoj pravcatoj bajci. Sa svojim jedinstvenim položajem u srcu divljeg prirodnog krajolika doline Elzbach i svojom fascinantnom arhitekturom, dvorac Eltz utjelovljenje je pravog viteškog dvorca. Dvorac je u vlasništvu istoimene obitelji više od 850 godina, a zahvaljujući stručnoj diplomaciji uspio je izbjeći uništenje tijekom brojnih ratova i sukoba, a što ga samo po sebi definitivno čini jednim od najposebnijih dvoraca na svijetu.
 
Posjeti i obilasci dvorca

Dvorac Eltz posebno privlači ljubitelje arhitekture koji će odmah zamijetiti visoke stambene tornjeve i impresivne erkere koji krase ovu velebnu građevinu, a jednako su impresivne i unutarnje prostorije kompleksa koje također možete razgledati. Osim raskošnih dnevnih i spavaćih soba, dvorac je opremljen i viteškom dvoranom, oružarnicima, a ima čak i lovačku sobu te podrumske trezore koji vam omogućuju da doživite srednjovjekovni život na najbolji mogući način. U dvorcu se nalazi i najvažnija privatna riznica obitelji- hvaljena zbirka zlata i srebrnarskih radova poput nakita, porculana, oružja i oklopa, a sve navedeno možete obići svake godine, uz vođeno stručno vodstvo, od 1. travnja pa sve do 1. studenog. Više informacija o dvorcu otkrijte ovdje.
Foto: Instagram
Objavljeno: 09.03.2023. u 14:10

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p