PUTOVANJA

Prekrasno istarsko selo kao stvoreno za vikend odmor iz snova!

Zaljubili smo se ovu posebnu lokaciju!

Unatoč tome što nerijetko mislimo da znamo sva posebna mjesta u Lijepoj našoj, uvijek se iznova iznenadimo prekrasnim lokacijama koje što prije želimo posjetiti. Baš jedna takva nalazi se u središnjoj Istri, a već na prvi pogled osvaja svojim živopisnim kamenim ulicama i kućicama za koje sa sigurnošću možemo reći da nikoga ne ostavljaju ravnodušnim!

Draguć je maleno istarsko selo smješteno u Općini Cerovlje, a nalazi se između Pazina i Buzeta. Iako maleno, ovo selo krije broje posebnosti i zanimljivosti, a neodoljiva slikovitost u kombinaciji s kulturnom i povijesnom ostavštinom, Draguć čini destinacijom koje se što prije mora pronaći na vašoj 'to go' listi. Draguć je najpoznatiji po brojim crkvama koje kriju zanimljive povijesne činjenice, ali i prekrasnim panoramskim pogledom na Grimaldu i jezero Butoniga.

Glavna ulica ovog sela nudi posjet Kući fresaka u kojoj vrlo često možete naići na zanimljive izložbene postave, a jednom kada istražite kulturni aspekt Draguća, vrijeme možete provesti i u šetnji ili biciklirati u divnoj prirodi koja ima već uređene i označene staze. Ovo pitoreskno selo poznato je i po tome što su ondje snimljeni brojni domaći filmovi iz čega je proizašao nadimak istarski Hollywood, pa zaključno možemo reći kako je Draguć savršen odabir želite li pobjeći od užurbane svakodnevice, odmoriti um i tijelo te uživati u prekrasnom starinskom ambijentu!

Objavljeno: 16.06.2020. u 11:51

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p