PUTOVANJA

Preslatka farma jelena u Međimurju idealna je vikend destinacija!

Oaza za sve ljubitelje prirode!

Bliži se proljeće, a to znači da ćemo sve više vremena provoditi na otvorenom. Jedan od najboljih načina da se riješite stresa i umora nakupljenog tijekom tjedna je organiziranje malih vikend izleta. Srećom Hrvatska je prepuna divnih lokacija koje su kao stvorene za jednodnevne vikend izlete. Ovoga puta odlučili smo istražiti što se može raditi u Međimurju i naišli smo na obiteljsku farmu preslatkih jelena!

Međimurje je predivna regija koja može mnogo ponuditi svojim posjetiteljima, dovoljno je reći da je ovo dio Hrvatske s najrazvijenijim turističkim biciklističkim stazama. Uz to, blizina rijeka, pitoreskni krajolik, eno i gastro ponuda te razne sportske aktivnosti dovoljni su razlozi da ne preskočite Međimurje. Iako su ovo sasvim dovoljni razlozi da barem jedan vikend provedete ovdje, na našoj listi našla se i preslatka farma jelena koju jednostavno morate posjetiti.

U općini Sveti Martin na Muri i Štrigova, na brežuljcima u blizini toplica Sveti Martin smjestilo se obiteljsko gospodarstvo Perhoč. Na imanju se nalazi restoran s autohtonim i domaćim jelima te prava pravcata farma jelena i muflona. Na Farmi jelena i muflona Perhoč životinje žive u gotovo prirodnom staništu i njihovo ponašanje se previše ne razlikuje od jedinki u divljini. Na 10 ha livade i šume žive obični jeleni, jeleni lopatari, mufloni te divlje svinje. Ako želite ove preslatke šumske životinje vidjeti izbliza i posjetiti čitavu farmu, to možete učiniti uz najavu tijekom tjedna, a preko vikenda farma je otvorena do 23 sata. Sve dodatne informacije mogu se pronaći na službenoj stranici OPG-a Perhoč.

Objavljeno: 22.02.2023. u 15:53
Tagovi: vikend, putovanja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p