PUTOVANJA

Preslatki kafić u Beogradu koji ne smijete zaobići!

Mjesto koje vrijedi posjetiti u zimskom razdoblju

Šarmantni Beograd, prijestolnica susjedne Srbije, omiljeno je mjesto brojnih izletnika koje, zahvaljujući svom raznolikom sadržaju, itekako ima što za ponuditi u svako doba godina. Iako mnogi biraju proljetno razdoblje za posjet i razgledavanje srpske prijestolnice, upoznavanje Beograda zimi poseban je gušt, a posebice u bozicnom i novogodisnjem razdoblju kada gradom zavlada posebna atmosfera koju vrijedi doživjeti.

A osim centralnog dijela i povijesne jezgre samoga grada kojom morate prošetati, ne propustite otkriti i neka manje poznata mjesta koja će vas bez sumnje potpuno oduševiti, a posebice krenete li u Beograd na zimski izlet u prosincu ili pak siječnju. Lokacija koja je nama zapala za oko smjestila se u Zemunu, malom beogradskom naselju koje često nazivaju i boemskom četvrti zbog svog neodoljivog, ruralnog šarma. Ovo naselje poznato je po kafićima, šik barovima i restoranima koji su mahom smješteni uz idiličnu šetnicu na obali rijeke Save. Popnite se na brdo Gardoš i uživajte u nevjerojatnom pogledu na čitav grad, a predah svakako uzmite u istoimenom kafiću – Gardoš koji će vas na prvi pogled osvojiti svojim ekscentričnim eksterijerom.


Kafić Gardoš posebnu popularnost stekao je otkako su domaćini započeli novogodišnju bajku u svom objektu, a uz koju ćete barem na trenutak imati dojam kao da ste u nekom idiličnom, adventskom gradu poput francuskog Colmara ili austrijskog Strassburga. Tijekom blagdana, ova prekrasna zgrada u kojoj se smjestio sam kafić poprima najšarmantnije ruho u kojemu glavnu ulogu imaju ogromni medvjedići koji tvore idiličan prizor pored kojeg se malo tko ne bi zaustavio. Osim preslatkog uređenja, oduševit će vas i ukusna domaća vruća čokolada koju svakodnevno pripremaju kao i mnoštvo domaćih kolača i drugih slatkih proizvoda koji su idealan predah od cjelodnevne šetnje i istraživanja Beograda.


Stoga, ako još uvijek planirate zimski izlet, zašto ne biste svoju dragu osobu iznenadili izletom u Beograd i posjetom kafeteriji Gardoš koja će vas bez imalo sumnje osvojiti na prvu?

Foto: Instagram
Objavljeno: 30.12.2021. u 10:09
Tagovi: Beograd

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p