PUTOVANJA

Vrijeme je da istražite jezero koje je proglašeno najljepšim na svijetu!

Biser prirode okružen snježnim vrhovima

Kanada je jedna od onih zemalja bogatih nestvarnim ljepotama prirode, i baš zato je tijekom cijele godine jedna od najpoželjnijih svjetskih destinacija. Jezero Moraine, koje se često naziva i tirkizno more, jedno je od najljepših jezera na svijetu, a nalazi se u sklopu veličanstvenog nacionalnog parka Banff.

Jezero Moraine nastalo je od glečera koji su se otapali sa okolnih planina koje ga okružuju, a nalazi se na nadmorskoj visini od čak 1885 m. Čak deset vrhova planinskog lanca Rocky Mountain okružuju dolinu u kojoj se jezero nastanilo, a njegova predivna tirkizno plava boja koja nastaje kao rezultat odbijanja svijetlosti o kameno dno jezera nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Zbog hladnih kanadskih zima, jezero nije posjećeno tijekom zime, a sezona započinje u svibnju. Moraine je idealno mjesto za aktivni odmor; veslanje, planinarenje, pecanje, jahanje, trčanje, ali i za romantični, opuštajući bijeg u prirodu. Uživajte u šetnji kroz gustu, kanadsku šumu koja zauzima čak 53% nacionalnog parka, a koja se može pohvaliti izrazito bogatim biljnim i životinjskim svijetom koji broji čak preko 230 vrsta ptica! Uživajte na otvorenim livadama alpskog područja i divite se ledenjacima koji vas okružuju.

Ako vas put odvede na jug Kanade, osim jezera Moraine, ne propustite posjetiti i okolna čarobna jezera u nacionalnom parku; Luise, Minnewanka i Peyto. Doživite prirodu na pravi način i uživajte u adrenalinu koje pružaju divlje kanadske šume!

Foto: Unsplash, Instagram
Objavljeno: 03.01.2020. u 10:07
Tagovi: vikend, putovanja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p