PUTOVANJA

Pronašli smo bajkovito selo s drvenim kućicama koje će vas oduševiti na prvi pogled!

Mjesto u susjedstvu koje morate posjetiti!
Ako ste i vi jedni od onih koji su se nakon dugih ljetnih dana zaželjeli malo odmora na kontinentu, ne tražite dalje jer ovo bajkovito etno selo smješteno u susjednoj Crnoj Gori ima baš sve potrebno za čarobni odmor u tišini prirode koja ostavlja bez daha!

Riječ je o etno selu naziva “Smrčevo brdo” koje je svoj dom pronašlo u Pošćenskom kraju na velebnom Durmitoru, na nevjerojatnih 1560 m nadmorske visine. Samo selo čine prekrasno dizajnirane i potpuno obnovljene drvene kućice koje mogu primiti između 2 i 6 gostiju, a koje su izrađene od potpuno prirodnog materijala - drveta i kamena koji daju samom prostoru poseban osjećaj topline, udobnosti i dobrodošlice. Sve kućice etno sela imaju balkon s prekrasnim pogledom na livadu okruženu masivnim planinama, a ono što gosti posebno vole jest uživanje u jutarnjem i večernjem odmoru na sunčanim terasama. Dodatan užitak svakako predstavlja bogat i raznovrstan tradicionalni doručak koji podrazumijeva originalnu durmitorsku hranu - dimljeni pršut, sir, kajmak, pite, uštipci i kiselo mlijeko, a koju jednostavno morate kušati!
Ovo bajkovito selo nalazi se na samo par kilometara od najvišeg naselja na cijelom Balkanu - Žabljaka te samo 10 kilometara od prekrasnog durmitorskog Crnog jezera koje je jedno od uvjerljivo najljepših jezera u cijeloj regiji, a koje vrijedi posjetiti u bilo koje doba godine! Uživajte u uzbudljivim avanturističkim aktivnostima u prirodi kao što su pješačenje, planinarenje ili pak jahanje konja, a aktivan dan u prirodi završite najfinijom večerom u obližnjem etno selu Šljeme koje oduševljava sve zaljubljenike u gastronomiju, a s kojima simpatični vlasnici “Smrčevog brda” imaju sjajnu suradnju! Više o selu saznajte ovdje!
Foto: Instagram
Objavljeno: 07.09.2022. u 12:10

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p