PUTOVANJA

Pronašli smo mjesto u Amsterdamu koje će obožavati svi ljubitelji avokada!

Bar koji potroši čak više od 10 000 avokada tjedno!

Nije nikakva tajna da je u posljednjih nekoliko godina avokado postao uvjerljivo najpopularnija namirnica na svijetu, i to posebice među mlađom populacijom diljem zemlje, a s obzirom na to da nutricionistički pripada skupini najbogatijih i najkvalitetnijih namirnica, katkada se čini da njegovo pravo vrijeme tek dolazi!

Dokaz tomu svakako je ovaj fotogenični amsterdamski bar čiji je meni u potpunosti baziran na ovoj popularnoj namirnici – The Avocado Show. Smješten u popularnoj De Pijp ulici, u srcu Amsterdama, Avocado Show prvi je ovakav restoran na svijetu, a možete kušati gotovo sva jela koja u ovom lokalu dolaze u zdravoj varijanti, u obaveznoj kombinaciji s avokadom; osim standardnih salata i avokado-tosta kojeg svi obožavamo, tu su i avokado palačinke, burgeri u kojemu ćete umjesto peciva dobiti avokado posut sezamom te kokteli prigodnih naziva - Guaca Mary i Avo Daiquiri. Avokado Show sve svoje namirnice dobavlja od eko proizvođača, a ovdje će uživati i vegani, vegetarijanci, baš kao i oni koji izbjegavaju gluten. Za desert se pak možete počastiti avokado mousseom, vaflima ili sladoledom, a sama prezentacija hrane toliko je fotogenična da lokal od samog otvorenja privlači izrazito velik broj posjetitelja iz svih krajeva svijeta.

No, osim neobičnog menija i ukusnih, zdravih jela koje nude, The Avocado Show se može pohvaliti i prekrasno uređenim interijerom; sjajni stolovi u kombinaciji s betonskim zidovima (na kojima vise sadnice avokada) i baršunasto rozim namještajem stvaraju ugodnu atmosferu u kojoj ćete poželjeti boraviti satima. Estetika je na prvom mjestu i kada se radi o izgledu tanjura, ali i o interijeru. "Zato se i nazivamo Avocado Show! ", poručio je vlasnik. "Ulazite u show, a emisije prikazujemo na vašem tanjuru!"

Iako znamo da vam ne treba poseban razlog zbog kojega biste trebali posjetiti Amsterdam koji itekako ima što za ponuditi svojim posjetiteljima,  svakako sugeriramo da, ako ste jedan od strastvenih ljubitelja avokada, uvrstite i The Avocado Show na listu lokacija koje morate obići. Podsjećamo da ne zaboravite najaviti svoj dolazak kako biste osigurali svoje mjesto, a za više informacija posjetite službenu stranicu bara.

Objavljeno: 02.03.2020. u 14:18
Tagovi: avokado , putovanja, bar

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p