PUTOVANJA

Pronašli smo predivan ranč preslatkih alpaki koje morate posjetiti!

Jedinstveno iskustvo koje se ne zaboravlja

Ako ste još uvijek u potrazi za nešto drugačijom destinacijom idealnom za vikend izlet, ne tražite dalje, jer za vas imamo pravu ''poslasticu'' koja će oduševiti baš svih, a posebice ljubitelje mekanih, najčešće bijelih životinjica poznatijih kao ''alpake''!

U susjednoj Sloveniji, samo nekoliko kilometara od Maribora, u mjestu Poljčana, sve ljubitelje alpaka čeka nevjerojatan doživljaj - ranč ovih preslatkih, pitomih i sve popularnijih životinja u društvu kojih možete provesti cijeli dan i priuštiti si iskustvo koje ćete još dugo pamtiti. Alpaka Ranch Slovenia svojim posjetiteljima nudi nešto zaista posebno i krajnje neobično, a obilazak samog ranča sastoji se od tri dijela. U prvom dijelu posjetitelji se upoznaju sa životinjama koje će vas veselo dočekati i rado se s vama pomaziti, a potom slijedi jedinstvena radionica izrade filcanog sapuna od alpakine vune koju posjetitelji mogu ponijeti kući. Treći dio uključuje osvježenje uz vrhunske domaće delicije ove slovenske regije koje će vam uslužiti ljubazni domaćini.

Vlasnik ranča je 27-godišnji mladić Miha koji je prvu alpaku nabavio iz ljubavi prema ovim životinjama, ne misleći da će njegov hobi prerasti u posao koji svakim danom privlači sve više posjetitelja. Prije nego se upustite u ovu neobičnu avanturu, važno je znati da su alpake vrlo ljubazna i nježna stvorenja koja se odlično slažu i s djecom. Za raliku od ljama, alpake ne pljuju stoga se ne morate bojati (pre)bliskih susreta već uživajte u društvu ovih plemenitih životinja koje će se vrlo rado s vama i fotkati! Više informacija o samom ranču potražite na linku, a posjetiti ga možete od travnja pa sve do listopada!

Foto: Instagram
Objavljeno: 07.01.2022. u 10:33
Tagovi: slovenija

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p