PUTOVANJA

Putnici odabrali najljepši otok na svijetu

Možete li pogoditi o kojem je otoku riječ?
palawan 
Dok sretnici među nama lagano pakiraju kofere i kreću prema svojim privremenim ljetnim oazama, dvoumeći se između Brača ili Hvara, putnici svijeta odabrali su svoj ultimativni favorit kad je riječ o otocima. 

Condé Nast Traveler etablirani je vodič na putovanjima i dom najboljima od najboljih diljem svijeta, a uz rangiranja samih stručnjaka magazina, i čitatelji svake godine odabiru svoje favorite u kategorijama destinacija, hotela, alternativnog smještaja, restorana... Jedan od natječaja bio je i onaj za najljepše otoke svijeta, a s obzirom na to da je ovo vrijeme kada intenzivno maštamo o tropskim destinacijama i bućkanju u tirkiznom moru, jako nas je zanimala odluka čitatelja i strastvenih putnika diljem svijeta. Najljepšim otokom svijeta proglašen je Palawan na Filipinima, pretekavši famozne havajske otoke, grčki Santorini, Menorcu i Bali.

Ono što je presudilo kod malenog otoka Palawan je svakako činjenica da se na njemu krije jedno od sedam novih svjetskih prirodnih čuda - podzemna rijeka Puerto Princesa, koja je ujedno i jedna od najdužih podzemna rijeka na svijetu. Ljepotu Palawana slijede otoci Kiawah na obali Atlantika, Maui i Kauai na Havajima te Bazaruto Archipelago u Mozambiku, Veliki koraljni greben, Santorini u Grčkoj, St. John, australski Kangaroo otok, dok je na desetom mjestu ponovo jedan havajski, Big Island.
 
palawan 
M.M.
Foto: Flickr
Objavljeno: 17.07.2015. u 10:57
Tagovi: putovanja

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p