PUTOVANJA

Rezervirajte svoje mjesto u “Hogwarts Expressu” i obiđite kultnu lokaciju iz filma koja baš nikoga neće ostaviti ravnodušnim!

Iskustvo koje istinski fanovi “Harryja Pottera” moraju doživjeti!
Istinski fanovi planetarno popularnog serijala filmova o Harryju Potteru već na prvi pogled prepoznaju čuveni Glenfinnan Viaduct, čak i ako im samo ime na prvu ne zvuči prepoznatljivo. Međutim, jeste li znali da upravo ovu kultnu lokaciju iz filma možete obići ni manje ni više nego pravim “Hogwart Express” vlakom, koji će vam priuštiti jedinstveno “Harry Potter” iskustvo koje ćete pamtiti cijeli život?

U mnogim dijelovima filmskog serijala vidimo tinejdžerske vještice i čarobnjake kako se ukrcavaju na blještavi Hogwarts Express na peronu 9¾ na londonskom kolodvoru Kings Cross, prije no što krenu na slikovito putovanje željeznicom kroz britansko selo. Velik dio veličanstvenog krajolika koji vidite tijekom njihova putovanja snimljen je u okolici Glenfinnana, škotskog planinskog dragulja u kojem se nalazi jedan od najpoznatijih vijadukata na svijetu, i to zahvaljujući obožavanom čarobnjaku. To je jedno od mnogih škotskih mjesta koja se pojavljuju u seriji, sa zapanjujućim prirodnim ljepotama koje je zaista teško opisati riječima, ma koliko atraktivno izgledale na ekranu. Upravo zato, mnogi turisti hrle na ovo mjesto kako bi snimili fotografiju kultnog mjesta snimanja, a sam vijadukt gleda na drugu lokaciju iz filma: nevjerojatni Loch Shiel, poznatije kao veliko jezero u dvorcu Hogwarts!

 
A kako biste sve navedeno razgledali u pravom “Harry Potter” stilu, pobrinuo se poznati škotski željeznički prijevoznik Jacobite koji uskoro počinje zaprimati prve ovogodišnje rezervacije za nevjerojatno putovanje “Hogwarts vlakom” koji vas vodi kroz najimpresivnija mjesta u zemlji, a koja uključuju najviše planine Ben Nevis, najdublje jezero Lock Morar i nezaobilazno morsko jezero - Lock Nevis. Kako bi na miru razgledali ove zapanjujuće lokacije, vlak se zaustavlja u brojnim selima, a svakako najpoznatija lokacija za turiste jest upravo Glenfinnan. Ono što nam se posebno svidjelo jest da se vlak zaustavlja na samom vijaduktu, što omogućuje svim putnicima da  fotoaparatom zabilježe prizor kojemu se već godinama divimo u obožavanim Harry Potter filmovima! Više o samom putovanju potražite ovdje!
Foto: Instagram, imDB
Objavljeno: 26.10.2022. u 13:13

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p