PUTOVANJA

Šarmantno mjesto pokraj Opatije u kojem ćete maksimalno uživati!

Jest li već posjetili pitoreskno Volosko?

S dolaskom sve ljepšeg vremena, jedino o čemu razmišljamo je što skoriji odlazak na more i uživanje u brojnim ljepotama koje nudi domaća obala. Ipak, iako je do pravog godišnjeg odmora ostalo još nekoliko mjeseci, to ne znači da svaki slobodni vikend ne možete iskoristiti kako biste uživali u predivnim mjestašcima koje ćete sigurno dugo pamtiti!

Iako smo sigurni da ste već bili u Opatiji, pitanje je jeste li usput posjetili i predivno Volosko - malo pitoreskno mjestašce smješteno upravo između Opatije i Rijeke. Naime, Volosko je toliko šarmantno i posebno, a sve zahvaljujući specifičnom položaju, uskim šarenim uličicama koje asociraju na Italiju, impresivnoj arhitekturi, pogledom na cijeli kvarnerski zaljev i Lungomare šetnicom s kojom laganim hodom možete doći do Opatije, pa čak i do Lovrana.

Isto tako, iako vrlo maleno, Volosko nudi poprilično bogatu gastronomsku ponudu, a restoran Plavi podrum koji je smješten na samoj obali već dugi niz godina glasi kao jedan od najboljih hrvatskih restorana, stoga predlažemo da svakako ne propustiti uživati u toplom mediteranskom zraku i ukusnoj morskoj hrani koja sigurno neće razočarati. Naravno, poslije se ne zaboravite zasladiti u popularnoj slastičarnici Kaokakao u čijoj ćete ponudi sigurno s lakoćom pronaći nešto za sebe, a poslije se opustiti na plaži Črnikovica ili šetnjom starom vološćanskom jezgrom koja je divna kulisa za fotografije.

Volosko je bez imalo razmišljanja opuštajuća oaza mira kao stvorena za vikend izlet koja u neposrednoj blizini ima dodatan sadržaj za bilo koji oblik rekreacije pa ako već niste, predlažemo da već sljedećeg vikenda isplanirate izlet jer možete biti sigurni da ćete se u Volosko zaljubiti na prvi pogled!

Foto: Instagram
Objavljeno: 17.05.2021. u 11:52

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p