PUTOVANJA

Šarmantno mjesto u okolici Zagreba kao sjajna ideja za vikend izlet!

Obiteljski izlet na brežuljkastu Hrvatsku s kojim nema greške!

U okolici Zagreba poprilično raste turistička ponuda, što je posebno do izražaja došlo ove godine kada smo svoja putovanja organizirali uglavnom unutar granica Lijepe naše, stoga zašto ne biste ovaj vikend iskoristili za istraživanje Zagorja?

Turistička karta Zagorja iz godine u godinu postaje sve bogatija, pa je tako sve veći broj šarmantnih mjestašca na kojima možete kušati domaću, tradicionalnu hranu, vrhunska vina po kojima je ovaj kraj poznat te uživati u rustikalnom ambijentu, ali i nepreglednom zelenu koje će vam definitivno napuniti baterije. Sve navedeno možete pronaći na jednoj poprilično popularnoj adresi za vikend izlete, Vuglec Bregu, koja u svojoj ponudi ima sve ono što vam je potrebno za prekrasan i kvalitetno ispunjen dan. Na 300 metara nadmorske visine nalazi se vinarija obitelji Vuglec, nastala na ostacima zapuštenih vinograda, kao i vrhunski restoran te mogućnost smještaja u tradicionalno uređenim kućicama.

Vuglec breg pronašao se i na listi restorana koje Michelin preporučuje u Hrvatskoj, zahvaljujući domaćim i kvalitetnim namirnicama, dok je vinarija nositelj Excellence G.E.T. star oznake. Nadalje, osim uživanja u hrani, ova destinacija polako postaje i Instagram worthy, budući da pruža prekrasan pogled na zagorske brege, vinograde i kleti, a u čijem pogledu možete uživati i iz udobnih ležaljki, dok u ruci držite nagrađivani rose pjenušac po kojem je ova vinarija poznata. Zbog raznolikog sadržaja, sigurni smo kako će svatko pronaći nešto za sebe!

Foto: Instagram
Objavljeno: 05.11.2020. u 14:59
Tagovi: putovanja, putopis

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p